Autor: Indrek Kald • 5. august 2019

SEB alustab finantstehnoloogia firmade arenguprogrammi

SEB käivitab koostöös Mastercardi ja NFT Venturesiga programmi Lighthouse, mis on mõeldud Baltimaade finantstehnoloogia ettevõtetele oma teenuste edasiarendamiseks ning koostöösuhete loomiseks pankade ja investoritega.
SEB innovatsioonijuht Siim Lepisk.
Foto: SEB

Lighthouse´i kolmas arenguprogramm toimub seekord SEB Riia esinduses ning selles osalemine on tasuta. Programm käivitati esmakordselt 2018. aasta sügisel Vilniuses, Stockholmis ja Helsingis. Tänavu talvel toimus Lighthouse ka Eestis.

Programmi raames saavad ettevõtjad võimaluse töötada koos pangandusekspertide, investorite ja Mastercardi esindajatega, et leida koostöövõimalusi tulevikuks. 73% projekti eelmise vooru osalejatest alustas koostööd Mastercardi ja pankadega või jätkas omavahelist koostööd.

SEB innovatsioonijuhi Siim Lepisku sõnul hindavad ettevõtted programmi, kuna see aitab nende äril kiiremini kasvada. "Lighthouse´i programm viib Balti riikide fintechid kiiremini kokku klientide ja partneritega ning aitab leida rahastusvõimalusi," sõnas ta.

"Näiteks Tallinna vooru võitja saab juba selle aasta suvel hulga kohtumisi Taani ja Norra pankade tippjuhtide ja investoritega ning valmistub osalemiseks ühel fintechi maailma tippsündmusel ̶ Money 2020-l Amsterdamis," lisas Lepisk.

"Praegu alustava programmi võitjad saavad võimaluse esineda Euroopa ühel tähtsamal iduettevõtete ja tehnoloogiakonverentsil Slush, mis toimub selle aasta 21. novembril Helsingis. Igal aastal külastab seda üle 20 000 eksperdi. Slushi parim esineja saab sponsoreeritud kutse programmi "MasterCard Start Path" esitluspäevale New Yorgis," lisas Siim Lepisk.

Lighthouse´i programmi oodatakse osalema peamiselt ettevõtteid, kes keskenduvad ühele järgmistest finantssektori olulisimatest valdkondadest: turvalisus (autentimine, klientide identiteet, pettuste ennetamine), kaasatus (lahendused mikroettevõtetele, rahaline kaasatus), tõhusus (pangandus kui teenus, tehisintellekt, digitaliseerimine), kogemus (lahendused kaupmeestele, laenude vastuvõtmine, asjade internet (IoT), käevõrude/käekelladega maksete tegemine, liitreaalsus), osalemine (andmete analüüs, lojaalsus, kulude hüvitamine), maksed (piiriülesed maksed, B2B, maksejärelevalve lahendused).

SEB arenguprogramm toimus esimest korda mullu sügisel kolmes piirkonnas – üks neist Balti riikides, kaks ülejäänut Skandinaavias. Balti arvestuses võitis esimese vooru Leedu ettevõte Ondato, kes aitab ettevõtetel seaduses sätestatud andmed kokku võtta. Teises voorus tunnistati parimaks Eestist pärit ettevõte Wallester, kes pakub ettevõtetele teenusena kaartide väljastamist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755