Autor: Indrek Kald • 15. august 2019

Margus Vaino: laua taga töö tegemist on aina vähem

Ainult töölaua taga töö tegemist on aina vähem, sest üha enam viljeletakse kaugtööd ning kasutatakse virtuaalkontori võimalusi, ütles Elisa ärikliendiüksuse juht ja juhatuse liige Margus Vaino.

"Tänapäeval ei ole vaid füüsiline kontor see, kus tööd tehakse. Kui mõelda oma argipäeva peale, tajuvad kindlasti enamus meist, et ainult töölaua taga töö tegemist on aina vähem. Ka kolleeg ei pruugi istuda kõrvaltoas, mistõttu võib suhtlus toimuda erinevates linnades või tuhandete k

Elisa ajutine välikontor Ülemiste Citys.
Foto: Elisa

ilomeetrite tagant," märkis ta.

Suhtlus üle veebi tihedam kui samas ruumis

"Arenenud tehnoloogiliste lahenduste tõttu on aga võimalik luua häid virtuaalkontori võimalusi ja tihtipeale suhtleme üle interneti tiimiliikmetega sagedaminigi kui samades ruumides asuvate inimestega," lisas Vaino.

Kuigi kõik ametid veel kaugtööd ei võimalda, tasub Elisa juhatuse liikme sõnul ettevõtetel mõelda, kuidas pakkuda töötajatele paindlikumaid töövõimalusi. Kui töö nõuab füüsilises asukohas viibimist, näiteks graafikuga töö puhul klienditeeninduses, võib mõelda ajatöö erinevate vormide peale.

"Oleme alternatiivina enda ettevõttes kasutusele võtnud kliendiesindustes kuuetunnised tööpäevad ning telemüügi valdkonnas praktiseerinud neljapäevasi töönädalaid," tõi Vaino näiteks.

Reedel Elisal Tartus ajutine välikontor

Homme kell 10-15 kutsub Elisa töötama ajutises ehk pop-up välikontoris Tartus kaubamaja lähistel Küüni tänava pargis. Tasuta üritus toimub Margus Vaino sõnul vabas õhus ja annab võimaluse suviste ilmade nautimiseks tööd teha kontorist väljaspool.

"Nii nagu Tartu on tuntud heade mõtete poolest, annab ka välikontor võimaluse töötada inspireerivas keskkonnas, mis paneb ideed lendama ja pakub alternatiivi tavapärasele kontorile. Välikontor toimub Tartus esimest korda ja loodame, et nii tartlased, kuid miks mitte ka kaugemalt tulijad, kasutavad võimalust veeta asjalik ja produktiivne päev vabas õhus," lisas ta.

Vaino sõnul on kontoris on olemas kõik tööks vajalik – tasuta kiire ja turvaline mobiilne internet, istumiskohad, päikesevari, nutiseadmete laadimisvõimalus ja värske kohv. Halva ilma korral jääb üritus ära.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755