Autor: Indrek Kald • 16. august 2019

Tele2 hakkab konkureerima Google Drive´i ja iCloudiga

Mobiilioperaator Tele2 pakub tänasest nutiseadmetes olevate piltide ja videote andmepilve varundamise teenust, astudes konkurentsi maailma suurimate pilveteenustega.
Tele2 pilve pääseb ligi nii iOSi ja Androidi mobiilirakenduse kui ka veebibrauseri kaudu.
Foto: Pixabay

Tele2 turundusdirektori Ines Estrini sõnul on piltide ja videote varundamine telefoniomanikule üks vajalikumaid teenuseid ning nõudlus selle järgi kasvab pidevalt.

"Olulisi sündmuseid ja emotsioone jäädvustades - ka siis, kui seda teha ülimalt säästlikult - jääb varem või hiljem ainult telefoni mälumahust väheks. Lahenduseks ongi turvaline pilveteenus, kuhu mahub kõik ning kust ei lähe miskit kaduma – ka siis, kui telefon katki läheb või ära kaob," rääkis ta.

Estrini sõnul pole Eestis ühtegi mõistliku hinna ja piiramatu mahuga pilveteenust. "Tavaliselt sõltub pilveteenuse maksumus seal hoitavate failide kogumahust. Keskmiselt maksab seega näiteks iCloudis, Dropboxis või Google Drive´is suurema andmemahu hoiustamine 10-20 eurot kuus, mis võib ulatuda samas ka 300 euroni," selgitas ta.

Tele2 vahendatav pilveteenus maksab kuus kaks eurot ilma mahupiiranguta ning seda mahtu saab ka perega jagada.

Piiramatusse pilve, millele pääseb ligi nii iOSi ja Androidi mobiilirakenduse kui ka veebibrauseri kaudu, saab automaatselt üles laadida ja seal talletada pildi- ja videomaterjale. Kui teenus lõpetada, säilivad andmed pilves veel kuus kuud.

"Kuigi Tele2 poolt pakutav pilveteenus on piiramatu mahuga, kutsume siiski kõiki kliente üles mõtlema ka enda digitaalse keskkonnajälje peale ning jäädvustama enda ümber toimuvat mõistlikult," lisas Tele2 turundusdirektor Ines Estrin.

Tele2 vahendatavat pilveteenust pakub Rootsi ettevõte Kiliaro. Kliendid saavad teenuse siduda enda mobiiliarvega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755