Autor: Indrek Kald • 19. august 2019

Martinson: välismaalaste Eestisse tööle kutsumine muutunud oluliselt keerulisemaks

Kodanikuliikumise Kõigi Eesti esindajana täna peaminister Jüri Ratasega kohtunud IT-ettevõtja Allan Martinsoni sõnul on viimasel ajal oluliselt keerulisemaks muutunud välismaalaste Eestisse tööle kutsumine.
Kõigi Eesti esindajad peaminister Jüri Ratasega kohtumas.
Foto: Kõigi Eesti

Kõigi Eesti esindajad kohtusid täna peaministriga, et arutada murettekitavaid küsimusi Eesti riigi ja demokraatia tuleviku teemal.

Kohtumisel osalenud ettevõtjad Karen Burns ja Allan Martinson rääkisid peaministrile sellest, kuidas viimasel ajal on keerulisem välismaalasi Eestisse tööle kutsuda. "Lisaks on olnud juhtumeid, kus meil ei õnnestu ka väga head eestlasest eksperti Eestisse tagasi kutsuda, sest valitsusliikmete sõnavõttude pärast pole neil inimestel enam tuleviku osas kindlustunnet," sõnas Burns.

Martinsoni kinnitusel on Eestil praegu kuldne võimalus kiirendada teadmispõhise, kõrge lisandväärtusega majanduse kasvu. "See sõltub aga väga paljuski sellest, millisena talendid ja investorid Eestit näevad, milliseks riigiks seda peetakse," lisas ta.

Kõigi Eesti liikmed andsid Jüri Ratasele ülevaate, miks ja kuidas kodanikuliikumine neli kuud tagasi alguse sai. Peaministriga arutati erinevaid teemasid, mis ligi 30 000 Eesti inimest ühendavale liikumisele tõsist muret tekitavad - näiteks mürgine retoorika osade valitsuse liikmete poolt ja Eesti maine kahjustamine rahvusvahelisel tasandil.

Samuti on liikumise jaoks murettekitav see, et juhtpoliitikute lahmimine mängib maha Eesti senise edu ja hea positsiooni ettevõtluskeskkonnana.

Kõigi Eesti tõstatas ka siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helme äsjase aktsiooni, kus nad üritasid politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaherit segastel asjaoludel ametist kõrvaldada. Kõigi Eesti on seisukohal, et selline omavolitsemine valitsuse liikmete poolt on lubamatu ning seab otseselt ohtu demokraatliku õigusriigi põhimõtted.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755