Autor: Indrek Kald • 22. august 2019

BaltCap müüb Auto24 grupi Leedu firmale

BaltCap Private Equity Fund II müüb 100% osaluse Eesti suurimas sõidukite kuulutusi vahendavas firmas auto24 Vilniuses peakontorit omavale Baltimaade veebikuulutuste vahendajale Baltic Classifieds Group (BCG).
Auto24 tegevjuht Margus Tomberg.
Foto: Raul Mee, fotograaf

BaltCap ja auto24 juhtkond omandasid ettevõtte 2017. aastal Sanoma Media Finland OY-lt. Müügitehing on plaanis lõpule viia selle aasta jooksul, pärast vastava loa saamist konkurentsiametilt. Osapoolte kokkuleppel tehingu hinda ei avalikustata.

Auto24 viib sõidukite kuulutuste portaali auto24.ee kaudu kokku sõidukite ostjad ja müüjad ning haldab ka erinevate valdkondade kuulutuste portaali kuldnebors.ee. Samuti opereerib Auto24 autoajakirja Autoleht ning autovideode portaali Motors24.

Auto24 omandamine mitmekesistab Baltic Classifieds Groupi veebiportaalide portfelli. Tegemist on BCG esimese tehinguga pärast seda, kui Apax Partnersi juhitud erakapitalifond BCG Eesti Meedialt juulikuus omandas.

"Soovin tänada Auto24 juhtkonda meie kolmeaastase eduka koostöö jooksul üles näidatud professionaalsuse ja pühendumuse eest. Auto24 arengus osalemine on meile olnud suurepärane kogemus ja ma soovin ettevõttele ja juhtkonnale edu edaspidiseks," ütles BaltCapi partner Oliver Kullman.

"Tahaksin rõhutada ka kohalike pensionifondide rolli selles tehingus – nad osalesid tehingus nii BPEF II investoritena ja lisaks osales LHV Varahaldus tehingus laenaja rollis. See on hea näide, kuidas Eesti pensionfondid saavad kohalikku majandusse investeerides pakkuda rahastamist kohalikele ettevõtetele ja teenida tulu fondide omanikele," lisas ta.

Auto24 tegevjuht Margus Tomberg ütles tehingut kommenteerides: "Ootame põnevusega koostööd uute partneritega. Apaxi ja BCG ulatuslik rahvusvaheline ja regionaalne kogemustepagas ja oskusteave veebikuulutuste valdkonnas loob auto24 ja meie klientide jaoks uusi arenguvõimalusi."

Justinas Šimkus, Baltic Classifieds Grupi tegevjuht lisas, et auto24 ettevõtete omandamisega jätkatakse strateegiat investeerida Balti kuulutusärisse. "Auto24 on edukas ja innovaatiline ettevõte, ootame koostöö algust ning loodame teineteise kogemustest palju õppida. Me soovime panustada auto24 edasisse arengusse," kinnitas ta.

BaltCapi nõustasid tehingus Superia Corporate Finance, Ellex Raidla ja KPMG. Ostjat nõustasid Simpson Thacher & Bartlett LLP ning Cobalt.

Baltic Classifieds Groupi Baltimaade portfelli kuuluvad kuulutuste- ja reklaamiplatvormid mitmetes valdkondades: autod, kinnisvara, töökuulutused, kaubandus ja e-kaubandus. Ettevõte suurim turg on Leedu (Diginet LTU), Eesti (Allepal OÜ) ja Läti (City24).

BaltCap teeb erakapitali investeeringuid uuenduslikesse Baltimaade ettevõtetesse, keskendudes buy-and-build-tüüpi tehingutele. BPEF II loodi koostöös Euroopa Investeerimisfondiga, mis investeerib läbi Eesti, Läti ja Leedu valitsuste loodud fondifondi Balti Innovatsioonifond. Veel kuuluvad investorite hulka EBRD, Balti riikide pensionifondid, fondifondid ja varahaldusettevõtted.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052