Autor: Indrek Kald • 27. august 2019

Töötukassa tasub Poola IT-akadeemias osalejate koolituskulu

Töötukassa sõlmis koostööleppe Poola päritolu tarkvaraarenduse koolitusfirmaga Software Development Academy (SDA), misjärel saavad arendajaks ümber õppida soovivad registreeritud töötud koolitusprogrammi läbida riigi kulul.
SDA Eesti juht Piotr Mazur.
Foto: Sylwester Ciszek

SDA Eesti turu juhi Piotr Mazuri sõnul leiavad akadeemia õpilased, kes on lõpetanud näiteks kuuekuulise Java programmeerimiskeele kursuse, erialase töö keskmiselt kolme kuu jooksul või alustavad uut tööd juba õpingute ajal.

"Eesti, Läti ja Leedu ülikoolidest tuleb igal aastal ligi 2000 IT-spetsialisti, ent sellest tööjõuturule ei piisa. Selle tulemusena ei saa ettevõtted täna palgata ainuüksi kogenumaid eksperte, vaid vajavad ka nooremarendajaid, kes on värskelt oma IT-õpingud lõpetanud," selgitas ta.

Akadeemilise ülikooliharidusega võrreldes keskendub SDA praktilistele oskustele. Aasta tagasi Baltimaadesse laienenud ettevõte on viimase aasta jooksul Eestis läbi viinud kümme programmeerimiskoolitust, mille on lõpetanud 140 tudengit.

Ühtlasi alustas SDA koostööd Fujitsuga, et aidata õpilastel leida edukas töökoht pärast kursuste lõpetamist. See tähendab, et nüüdsest saavad IT-hiiglase personalivärbajad automaatselt infot akadeemia lõpetajate kohta, mis aitab neil oma vabu töökohti täita.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052