Autor: Indrek Kald • 30. august 2019

Telia hakkab Eestis edastama oma telekanalit

Telekomiettevõte Telia tuleb jaanuaris välja oma telekanaliga Inspira, mis hakkab edastama sporti, filme ja sarju. Selle sammuga siseneb Telia aktiivselt teleproduktsiooni turule.
Telia kanalisse jõudva eestlaste Antarktika-ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli, Telia Eesti juhatuse liige Holger Haljand, saatesarja juhid Karolina Vaino ja Julius Tarand ning telesarja produtsent Kaupo Karelson sarja esitlusel tänavu kevadel.
Foto: Raigo Pajula

Telia Eesti televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuhi Birjo Kiige sõnul on tegu kanaliga, mis pakub põnevat ning inspireerivat sisu ja meelelahutust erinevatest valdkondadest. Uue kanali täpsem programm on veel koostamisel ning lepingud sisu edastamiseks sõlmimisel.

Muuhulgas jõuab jaanuaris kanalisse kodumaine populaarteaduslik seiklussari "Antarktika 200 – Bellingshauseni jälgedes", mille näitamisõigused kuuluvad Teliale. Sarja filmimine käib.

Telia telekanalis näidatakse ka naiste profitennise turniiride otseülekandeid, mille vahendusel saavad kõik huvilised kaasa elada näiteks Anett Kontaveiti käekäigule.

Samuti jätkab Telia koostööd Leviraga, et toota koos teleülekandeid spordi ja meelelahutuse vallas. Selle tulemusel hakatakse Inspira kanalil näitama spordivõistlusi, kus esmakordselt Eestis kasutatakse otsepildi tootmiseks Levira robotkaameraid.

"Uus kanal annab meile vabaduse ja võimaluse ise oma klientidele teleprogrammi koostada ja edastada ning loomulikult kuulame siin ka klientide soove ja eelistusi," märkis Kiik.

Inspira kanal hakkab sisalduma Telia TV põhipaketis ning seda saab Telia TV vahendusel jälgida nii teleris kui erinevates nutiseadmetes. Uue kanali programmimaht on ööpäevas vähemalt kaheksa tundi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755