Autor: Indrek Kald • 13. september 2019

Costa Rica tihendab Eestiga IKT-alast koostööd

Kesk-Ameerikas asuva Costa Rica teaduse, tehnoloogia ja telekommunikatsiooni minister Luis Adrián Salazar Solís allkirjastas Eesti väliskaubandus- ja IT-minister Kert Kingoga lepingu kogemuste jagamiseks digiriigi ja -majanduse vallas.
Costa Rica teaduse, tehnoloogia ja telekommunikatsiooni minister Luis Adrián Salazar Solís kohtumas Eesti väliskaubandus- ja IT-minister Kert Kingoga.
Foto: MKM

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel on tegu esimesega omataoliste seas terves Ladina-Ameerika piirkonnas.

Costa Rica on käivitanud laialdase digitaalsete muutuste strateegia, mille eesmärk on kiirendada avaliku sektori digitaliseerimist ja tugevdada küberturvalisust avalikes asutustes.

Minister Kert Kingo sõnul avaldavad Eesti digiarengus tehtud edusammud, eriti seoses digitaalmajanduse ja e-riigi teenustega, Costa Ricale muljet ja nad tahaksid väga Eestiga ses vallas koostööd teha.

"Loodame, et koostöölepingu sõlmimine avab uusi võimalusi Eesti IT-ettevõtetele ulatuslikul Ladina-Ameerika turul," lisas minister.

Costa Rica ja Eesti vahel sõlmitud koostööleppe kohaselt jagavad riigid kogemusi riigi e-teenuste ja digitaalmajanduse lahenduste osas. Seda tehakse läbi ühisalgatuste, IKT-ettevõtete ja ekspertide vahendamise ja muude projektide.

Kuigi IKT-ala asekantsler Siim Sikkuti sõnul on siiamaani Eesti ja Costa Rica vahelised majandussuhted jäänud pigem tagasihoidlikuks, siis IKT vallas on nende huvi järjest suurenenud.

"Väga huvitab neid andmevahetuskiht X-tee ja sarnaselt Eestile rõhutas minister Solís avaliku ja erasektori koostöö olulisust," kinnitas Sikkut.

"Siinkohal on Eesti eksperdid kindlasti nõus Costa Ricaga e-valitsemise lahenduste väljatöötamisel koostööd tegema ja kogemusi jagama, Eesti häid lahendusi siirdama. See selliste koostöölepete eesmärk ongi - kasvatada Eesti e-teenuste eksporti," sõnas Sikkut.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755