Autor: Annika Kald • 18. september 2019

Võrsefirmade ekspert Taani tippkonverentsil: masu kasvataks idufirmade rahastust

Võimalik majanduslangus pigem kasvatab suurettevõtete investeeringuid võrsefirmadesse, ütles analüüsifirma Oxford Research tegevdirektor Rene Giese Taanis innovatsiooni- ja tehnoloogiakonverentsil TechBBQ.
TechBBQ partnerite seas on ka Eesti Funderbeam.
Foto: Annika Kald

Ajakirjaniku küsimusele, mis saab võrsefirmade rahastusest ja koostööst suurfirmadega, kui peagi majanduslangus saabub, vastas Giese, et tema esiteks väga ei usu, et suurem majanduslangus tuleb. "Ja kui tulebki, siis suurfirmad just suurendavad investeeringuid võrsefirmadesse," lisas ta.

Analüüsifirma Oxford Research tegevdirektor Rene Giese tutvustas TechBBQ-l värsket raportit iduettevõtete koostööst Põhjamaades.

Ülevaade uutest arengutest ja trendidest Taani ja laiemalt Skandinaavia võrsefirmade ökosüsteemis anti ka TechBBQ pressikonverentsil.

USAs tegutsev Austria päritolu majandusteadlane ja mitme ülikooli õppejõud Zoltan Acs selgitas konverentsil, kuidas mõõta digiajastu ettevõtluse ökosüsteemi. Ühtlasi tõi ära värskelt koostatud digitaalse ettevõtluse indeksi TOP 10, kus olid riigid reastatud elanike arvu arvestades.

ITuudiste küsimusele, kas ta kaasas indeksisse ka Eesti, vastas Acs ebalevalt, et peab riikide tabelit kontrollima. Saalist kostus seepeale arvamus, et Eesti oleks kindlasti olnud TOP 10 seas.

Zoltan Acsi koostatud TOP 10: 1) USA, 2) Suurbritannia, 3) Holland, 4) Rootsi, 5) Sveits, 6) Kanada, 7) Norra, 8)Singapur, 9) Taani, 10) Soome.

Foto: Annika Kald

Kopenhaagenis täna-homme toimuv TechBBQ on Skandinaavia idufirmade kogukonna tippkohtumine, kus on kohal ligi 140 esinejat ja üle 7000 osaleja. Ürituse partnerite seas on nii Eesti idufirma Funderbeam kui ka Eesti saatkond Taanis.

Muuhulgas külastasid Kopenhaagenis TechBBQd ka Rootsi kroonprintsess Victoria oma abikaasa prints Danieliga ning Taani kroonprints Frederik ja tema abikaasa kroonprintsess Mary.

Äripäeva kutsus konverentsile TechBBQ Eesti saatkond Kopenhaagenis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755