Autor: Indrek Kald • 23. september 2019

Balti aadlike järeltulijad hakkasid Eesti koolides IT-haridust edendama

Eestis aastasadu tegutsenud Riesenkampffide ja Maydellide aadlisuguvõsade järeltulijad lõid Riesenkampffi fondi, mis pakub koos Eesti tehnoloogiafirmadega koolides IT-hariduse programmi.
Veebikaubanduse ettevõtja ja omanimelise fondi juht Nikolai Riesenkampff koos isa Joachim Riesenkampffiga Tallinnas.
Foto: Riesenkampff Stiftung

Septembris alustas Kadrioru Saksa Gümnaasiumis, Tallinna Ühisgümnaasiumis ja Mustamäe Gümnaasiumis digitoodete arendusprogramm Codesters.club, mille missioon on jagada keskkooliõpilastele tulevikukindlat tehnoloogiaharidust. Projekti toetavad Taltech, SAP, Microsofti Eesti arenduskeskus ning Bolt.

Codesters.club programmi fookus on mitte pelgalt konkreetse programmeerimiskeele, vaid laiemalt tarkvara ja tehniliste oskuste koolitamine, et õpetada noori looma populaarseid digitaalseid tooteid.

Kolmeaastase õppeprogrammi jooksul saavad õpilased proovida kasutajakogemuse-, frontend ja backend arendaja ja projektijuhi tööd ning loovad valdkonna professionaalide abiga ka päris oma projekte.

Üle 50 õpilase kolmest partnerkoolist on juba programmiga liitunud ning saavad iga nädal viis akadeemilist tundi IT-alast õpet. Kõigi kolme partnerkooli jaoks on see esmakordne võimalus pakkuda oma õpilastele nii laiaulatuslikku IT-õpet. Kuigi Eesti koolide poolt on IT-õppe vastu suur huvi, siis enamus neist jääb oskusteabe ja õigete õpetajate leidmisega hätta.

Codesters.club plaanib suurendada järgnevatel aastatel programmi ulatust ning ootab koole ja partnerettevõtteid ühinema.

Fondi juht Nikolai Riesenkampff on e-kaubanduse ettevõtja, kes asutas omanimelise fondi koos isa Joachim Riesenkampffi ja nõbu Marie von Maydelliga. Lisaks Codesters.clubi asutamisele toetab fond Toidupanka, Kaarli kooli, Nuku muuseumi ning saksa gümnaasiumi Kadriorus.

Riesenkampffi perekonna juured on Eestist pärit ning seotud kohaliku kultuuri- ja majanduseluga 1590. aastast. Näiteks oli Karl Philip Riesenkampff 1754–64 Tallinna linnapea, Õisus sündinud Gustav Otto von Riesenkampff kohaliku rüütelkonna liige ning Karl Alexander Justus Riesenkampff 1918. aastal Tallinna kaaslinnapea.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052