Autor: Indrek Kald • 26. september 2019

Bolt võttis kasutusele makselahenduse Apple Pay

Sellest nädalast pakub Bolt klientidele Apple Pay mobiilimakse lahendust, millega kasutatav saab tasuda nii autosõidu kui ka elektrilise tõukeratta renditeenuse eest.
Bolt pakub Apple Payd kõigis Euroopa riikides.
Foto: NguyenDucQuang

"Uue makseviisi lisandumine Apple Pay näol muudab seda lahendust kasutavate inimeste jaoks sõitude eest tasumise veelgi kiiremaks ja turvalisemaks," ütles Bolti kaubandustegevuse juht Martti Ilves. Lisaks Eestile on Apple Pay klientidele saadaval kõigis Euroopa riikides, kus Bolt tegutseb.

Iga Apple Payga tehtud ost isikustatakse vaid hetkega näotuvastussüsteemi Face ID, biomeetrilise tuvastuse Touch ID või seadme pääsukoodi abil.

Kui kasutada krediit- või deebetkaarti koos Apple Payga, ei salvestata kaardi tegelikke numbreid seadmesse ega Apple´i servereisse. Selle asemel määratakse kliendi seadmele ainulaadne krüptitud kontonumber, mis salvestatakse turvaliselt seadme turvaelementi. Iga tehing autoriseeritakse ühekordseks kasutamiseks mõeldud dünaamilise turvakoodiga.

Apple Pay lubab siduda pangakaardi iPhone´iga ning seda makselahendust saavad kasutada Visa ja Mastercardi kliendid. Praegu toetavad Apple Pay makseid Eestis veebipangad Monese, Revolut ja N26.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755