Autor: Indrek Kald • 30. september 2019

Telia eesmärk: koduinternet vähemalt kiirusega 100 Mbit/s

Telia soovib 2022. aastaks välja ehitada oma interneti püsivõrgu selliselt, et saab pakkuda kõigile klientidele koduinterneti ühendust vähemalt kiirusega 100 Mbit/s.
2017. aastal hakkas Telia aktiivselt uuendama ja laiendama oma interneti püsivõrku.
Foto: Telia

2017. aastal hakkas Telia aktiivselt uuendama ja laiendama oma interneti püsivõrku ning tänaseks on varasemast kümme korda kiirem internetiühendus jõudnud 120 000 koduni.

Telia Eesti võrgu- ja infrastruktuuri arendamise üksuse juhi Toivo Praakeli sõnul näitab kogemus, et kümned tuhanded majapidamised, kelleni on võrguarendus tänaseks jõudnud, soovivad võimaluse tekkides koduinterneti kiirusi tõsta.

"Nõudlus kiire ja tänapäevase interneti järele on viimastel aastatel märgatavalt kasvanud. Eelkõige on see tingitud videosisu osakaalu tõusust, mis moodustab juba enam kui poole lairibaliikluse kogumahust," märkis ta.

"Ainuüksi sel aastal on enam kui kaks kolmandikku kõigist kodudest, kuhu oleme oma valguskaabli püsiühendusega jõudnud, hakata teenuseid tarbima üle optikaühenduste," lausus Praakel.

Interneti püsivõrku kaasajastab ja laiendab Telia mitmeid erinevaid tehnoloogiaid kasutades. Näiteks klientidele, kelleni jõuavad teenused mööda vaskkaableid, pakub ettevõte alla- ja üleslaadimise kiirusi kuni 200/50 Mbit/s. Klientidele, kes on valguskaablivõrgu teeninduspiirkonnas, pakub Telia alla- ja üleslaadimise kiirusi kuni 1/1 Gbit/s.

Toivo Praakeli kinnitusel jätkab Telia oma interneti püsivõrgu aktiivset arendamist. "Meie eesmärk on 2022. aastaks välja ehitada võrk selliselt, et saame pakkuda kõigile Telia klientidele vähemalt 100 Mbit/s kiirusega koduinterneti ühendust," lisas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755