Autor: Indrek Kald • 4. oktoober 2019

Euroopa parlamentide IT-eksperdid arutavad Tallinnas tehisintellekti kasutamist

Euroopa riikide parlamentide IT-eksperdid arutavad kahepäevasel kohtumisel Tallinnas tehisintellekti kasutamist parlamendi töö toetamisel.
Euroopa riikide parlamentide IT-eksperdid arutavad Tallinnas tehisintellekti kasutamist.
Foto: Erik Peinar

Riigikogu kantselei haldusdirektori Ahto Saksa sõnul on juba praegu mõnes parlamendis kasutusel tehisintellekti ehk krati lahendused kõne tuvastuseks, automaattõlgeteks ja istungi ülevaadete tegemiseks. "Riigikogu töös on kavas kaasata kratt kõnetuvastuseks järgmisel aastal," ütles ta.

"Kõnetuvastus ja automaattõlge on kaks näidet tehisintellektist, mille rakendamine on jõudnud tehnoloogilise küpsuseni," ütles Saks. "Arutamegi kolleegidega, kas see avab tee ka teistele krattidele parlamendi töö toetamiseks," lisas ta.

Eile alanud seminaril tutvustavad oma kogemust tööst tehisintellektiga Šveitsi, Prantsusmaa, Soome, Hollandi, Taani ja Euroopa Parlamendi esindajad.

Kahe päeva jooksul käsitletakse veel erinevate e-hääletamise vormide kasutuselevõttu ja innovatsiooni avalikus sektoris. Kogemusi, kuidas valmistada parlamenti ette digitaalseks innovatsiooniks, jagavad Taani, Norra ja Euroopa Parlamendi kolleegid.

Hispaania, Hollandi ja Ungari esindajad annavad ülevaate tööst struktureeritud andmetega ja pilveteenuste kasutamisest parlamentide info- ja kommunikatsioonitehnoloogias.

3.-4. oktoobril riigikogu konverentsisaalis toimuval seminaril "Artificial Intelligence (AI) Innovations and Projects in the Parliaments" on 75 osalejat 28 riigist ja 38 parlamendikojast ning institutsioonist.

Riigikogu kantselei korraldab seminari koostöös Euroopa parlamendiuuringute ja dokumendikeskusega (ECPRD).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755