Autor: Indrek Kald • 4. oktoober 2019

GoSwift muudab Dubai EXPO-l füüsilise järjekorra virtuaalseks

Eesti ettevõte GoSwift loob aasta pärast algava Dubai maailmanäituse Eesti paviljoni väravalahenduse, mis muudab elava järjekorra virtuaalseks ning hoiab seeläbi kokku külastajate aega.
GoSwift loodab EXPO abil laieneda Lähis-Idasse ja Aafrikasse.
Foto: Kylli Kraner

"Eelmisel maailmanäitusel Milanos käis Eesti paviljonis pea kaks korda niipalju inimesi, kui elab Eestis, sest meie paviljon oli ehitatud avatud ruumina. Sel korral on Eesti paviljonil üks sisse- ja üks väljapääs," selgitas Eesti esinduse juht Andres Kask.

"Eelmise EXPO ajal pidid inimesed paljude paviljonide ukse taga seisma sabas mitmeid tunde. Koos GoSwiftiga kavatseme seda probleemi ennetada. Meie ekspositsiooni peamine sõnum Dubais on - Eesti on lihtne ja tark riik, kus tehnoloogia aitab meie kõigi aega ja ressurssi kokku hoida," märkis ta.

GoSwifti lahenduse unikaalsus seisneb selles, et see kombineerib nii elava virtuaalse järjekorra kui ka veebis tehtava eelbroneerimise võimaluse. "Meie konkurendid teevad kas ühte või teist, aga meile sarnast lahendust pole me seni kohanud," rääkis ettevõtte juht Hannes Plinte. "Lisaks saab lahendusega hallata grupibroneeringuid ning VIP-külalisi," lisas ta.

GoSwift loodab EXPO abil laieneda Lähis-Idasse ja Aafrikasse. "Just seal on palju merepiirita riike, kes sõltuvad transpordikoridorist. Kui transport töötab kehvasti, on see riikidele kallis," selgitas Plinte.

"Säästame tohutu hulga raha logistikasektorile ja kauba omanikele. Kui näiteks üks ööpäev seismist piiri või sadama järjekorras maksab rekkale 250 dollarit ja meie kümme eurot maksva teenusega hoitakse kokku üks ööpäev, siis on juba ühe veokiga võit suur," sõnas ta.

GoSwift teenindab täna viit piiripunkti Leedus, kolme Eestis ja üht Soomes. "Hinnanguliselt võib öelda, et meie teenusega on kolmes Eesti piiripunktis kaheksa aastaga võidetud ca 100 miljonit eurot," kinnitas Plinte.

Järjekordade virtualiseerimist pakutakse ka Tallinna ning Ostankino teletornis Moskvas. Uusi lahendusi juurutatakse Hispaania ja Soome sadamates. 60% ettevõtte käibest tuleb ekspordist.

Kui riikidel pole piisavalt vahendeid, et oma piiripunktide infrastruktuuri probleemi lahendada, pakub GoSwift PPP-lahendust (public-private partnership ehk averus) – koos riigiga tehakse objektid valmis ning investeering teenitakse tagasi pikaajalise lepinguga.

Maailmanäitus toimub Araabia Ühendemiraatides 2020. aasta oktoobrist kuni 2021. aasta aprillini. Dubai EXPO fookuses on äritegemise võimaluste ja kontaktide loomine riikide ja ettevõtete vahel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755