Autor: Indrek Kald • 7. oktoober 2019

Riigikogu arutab täna avaliku sektori tarkvaraarendust

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab tänasel avalikul istungil riigikontrolli aruannet avaliku sektori tarkvaraarenduste projektidest.
Riigikontrolli juht Janar Holm.
Foto: Tairo Lutter

Avalik istung algab kell 13.15 ja seda on võimalik jälgida veebiülekandes.

Riigikontroll vaatles auditiga "Avaliku sektori tarkvaraarenduse projektide juhtimine", kas ja miks riigiasutuste tarkvaararendused ebaõnnestuvad, samas püüti välja tuua erinevate asutuste parim praktika tarkvara arendamisel ning olulisemad edutegurid arendusprojektide elluviimisel.

Oma auditis analüüsis riigikontroll üheksa infosüsteemi arendamist kaheksa ministeeriumi valitsemisalast. Audit näitas, et viis arendusprojekti (EHR, KOTKAS I, MATS, RHR, RIHA) olid läbi viidud tõhusalt ehk olulises osas ettenähtud eelarvega, kokkulepitud ajaks ja vajaliku funktsionaalsusega. Saas neli arendust (ETIS2, e-Täitur, SKAIS2, UUSIS) ebaõnnestusid.

Auditis märkis riigikontroll, et kuna asutuste asjaajamine ja inimeste teenindamine sõltuvad üha enam e-teenustest, on tarkvaraarenduse projektide ebaõnnestumise kahjud oluliselt suuremad kui pelgalt nende arendamiseks kulunud raha.

Tänasele istungile on kutsutud haridus- ja teadusminister Mailis Reps, sotsiaalminister Tanel Kiik ning sotsiaalministeeriumi, tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse, registrite ja infosüsteemide keskuse, kohtutäiturite- ja pankrotihaldurite koja, siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse, politsei- ja piirivalveameti, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu ning riigikontrolli esindajad.

Videosalvestist saab hiljem vaadata riigikogu Youtube´i kanalilt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755