Autor: Indrek Kald • 9. oktoober 2019

Superangel investeeris ehitustarkvara loovasse firmasse

Eesti investeerimisfond Superangel eesotsas Marek Kiisa, Rain Rannu ja Veljo Otsasoniga investeeris ehitustarkvara arendavasse ettevõttesse Remato.
Investorite raha kasutab Remato tootearenduse ja müügi kiirendamiseks.
Foto: Superangel

Remato tarkvara lihtsustab ehitusettevõtetel tööjõu, varade ja projektide haldamist ning toob kõik osapooled ühele veebiplatvormile.

Remato kaasasutaja ja tegevjuhi Madis Lehtmetsa sõnul kulub ehituses meeletu aeg ja raha paberitööle, ebaefektiivsetele protsessidele ning kommunikatsioonile osapoolte vahel.

"Meie eesmärgiks on luua tarkvara, mis säästab ehitusettevõtja aega, närve ja raha ning lahendab probleeme nii töömeeste kui kontori jaoks," kommenteeris ta.

Investorite raha kasutab Remato tootearenduse ja müügi kiirendamiseks ning alates sügisest osaleb iduettevõte ka Superangeli kiirendiprogrammis Alpine House.

Lehtmetsa sõnul on Rematol Eestis juba kümneid kliente. "Eesmärgiks on jõuda võimalikult kiiresti esimeste klientideni välisriikides, et arendada tarkvara nendega koostöös vastavalt reaalsetele vajadustele suurtel turgudel," märkis ta.

Superangeli kaasasutaja ja investori Marek Kiisa kinnitusel on Remato tiimil kiireks kasvuks tugev potentsiaal. "Olemas on töötav toode, meeskonnal on väga tugev kogemus tarkvara arenduses ning seda toetab ka selge visioon," sõnas ta.

Superangeli kiirendiprogrammi valitud ettevõtted saavad lisaks kuni 150 000eurosele investeeringule tuge ja nõu rahastajate ning spetsialistide poolt.

"Superangel on valmis investeerima tugeva visiooniga tehnoloogiaettevõtetesse ning koostöös on meil võimalik ehitada tugev ettevõte, mis on võimeline jõudma järgmise verstapostini, milleks on kas uus rahastusvoor või orgaanilise kasvu ja kasumlikkuseni jõudmine," ütles Kiisa.

Varajase staadiumi investeerimisfond Superangel keskendub kõrgtehnoloogilistele iduettevõtetele, mis tegutsevad teadus- ja arendusmahukates ning intellektuaalomandi-rohketes valdkondades. Superangel plaanib lähiaastatel paigutada kapitali kuni 40 varase faasi tehnoloogiaettevõttesse.

Supeangeli Alpine House inkubatsiooniprogrammi kandideeris sel hooajal üle 200 idufirma, kellest 13 kutsuti osalema kahepäevasele Base Camp hackathonile. Remato võitis Superangeli ja Garage48 korraldatud Base Camp hackathoni ning sai lisaks investeeringule õiguse liituda Alpine House kiirendiprogrammiga. Superangeli kiirendiprogramm kestab 12 kuud.

Superangel on Eesti investeerimisettevõte, kelle varase faasi investeerimisfond Superangel One investeerib varase staadiumi tehnoloogiaettevõtetesse. Fondi on tänaseks kaasatud 15 miljonit eurot, millest 4,2 miljonit eurot on nurgakiviinvestorina paigutanud KredExi tütarettevõte ja Eesti riigi riskikapitalifondi valitseja SmartCap.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755