Autor: Indrek Kald • 4. november 2019

Era- ja riskikapitali assotsiatsioon sai uue juhi

Eesti era- ja riskikapitali assotsiatsiooni (EstVCA) uueks juhatuse esimeheks valiti riskikapitalifondi Karma Ventures asutaja Margus Uudam. Senine juht Kristjan Kalda jätkab assotsiatsiooni juhatuses.
Riskikapitalifondi Karma Ventures asutaja Margus Uudam.
Foto: Eiko Kink

Margus Uudami sõnul on uue juhatuse peamiseks fookuseks era- ja riskikapitali ökosüsteemi jätkuv arendamine ning Eesti ja Baltimaade turundamine globaalsetele era- ja riskikapitali investoritele.

"Koos riigiga oleme tänaseks üles ehitanud tugeva era- ja riskikapitali ökosüsteemi ja see on kaasa toonud ka märkimisväärse tulemuse. Investeeringute arv on kasvanud, oleme aidanud üles ehitada tugevaid ettevõtteid ja kapitali kättesaadavus on paranenud kõikidel iduettevõtete arenguetappidel," kinnitas ta.

Eesti ja Balti riigid on Uudami sõnul tõusmas Põhjamaade ja Skandinaavia kõrvale uueks nn Uus-Põhjala piirkonnaks. "Kogu regiooni era- ja riskikapitali turu jätkuva kasvu eelduseks on kõikide riikide koostöö," märkis ta.

Baltimaade era- ja riskikapitali turg on viie aastaga kasvanud seitse korda ning selle maht ulatub 2,8 miljardi euroni. Tugeva kasvu jätkumiseks on Uudami sõnul vaja tagada ka kohaliku investeerimisturu stabiilsust rahvusvaheliste era- ja riskikapitali investorite silmis.

"Jätkuvalt keskendume plaanitavast pensionireformist tingitud investeerimiskeskkonna ebakindlusega seotud probleemidele. Kavandatavad sammud mõjutavad oluliselt kogu ökosüsteemi toimimist ning peame väga põhjalikult läbi mõtlema, kuidas me tagame kohaliku era- ja riskikapitali turu jätkuva arengu ja jätkusuutlikkuse," lisas Uudam.

EstVCA juhatus on kümneliikmeline. Juhatusse kuuluvad lisaks Margus Uudamile ja Kristjan Kaldale Kalmer Kikas (BPM Capital), Hendrik Reimand (Livonia Partners), Sille Pettai (SmartCap), Joel Aasmäe (Trind Ventures), Viljar Arakas (Eften Capital), Indrek Kasela (United Angels VC), Martin Hendre (Tera Ventures), Toomas Prangli (Sorainen) ja Antti Perli (Ellex Raidla).

Sel aastal oma kümne aasta juubelit tähistav era- ja riskikapitali assotsiatsioon on Baltic VCA assotsiatsiooni liige. Assotsiatsiooni Baltic VCA eesmärk on Balti riikide tutvustamine ja turundamine institutsionaalsetele ning era- ja riskikapitali investoritele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755