Autor: Indrek Kald • 6. november 2019

Eesti ja Ukraina leppisid kokku ulatuslikus digikoostöös

Välisminister Urmas Reinsalu leppis visiidil Kiievisse Ukraina peaministri Oleksii Hontšarukiga kokku ulatuslikus küber- ja digikoostöös.
Välisminister Urmas Reinsalu kohtus Kiievis Ukraina peaministri Oleksii Hontšarukiga.
Foto: Välisministeerium

"Kinnitasin kohtumisel peaministriga, et Eesti on igati valmis tegema Ukrainaga koostööd küberjulgeoleku ja digitaalvaldkonnas. Leppisime kokku ulatuslikus küber- ja digitaalkoostöös, millest oleks võita nii Eestil kui ka Ukrainal," ütles Reinsalu pressiteates.

"Digitaalsed lahendused pakuvad abi läbipaistva, usaldusväärse ja kaasava valitsuse arendamiseks, mida Ukraina hetkeolukorras just kõige enam vajab, et püsida teel Euroopasse," lisas ta.

Välisminister Urmas Reinsalu kohtus eile Kiievis ka Ukraina kolleegi Vadim Prõstaikoga, asepeaminister Euroopa integratiooniküsimustes Dmõtro Kulebaga, asepeaminister digipöörde küsimustes Mõhhailo Fedoroviga, Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Oleksii Daniloviga ning peaprokurör Ruslan Rjabošapkaga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755