Autor: Indrek Kald • 18. november 2019

Üle poole miljoni kanadalase tutvus e-Eestiga

Eestlaste poolt Torontos korraldatud tehnoloogiakonverentsi Latitude44 ajal levitati sotsiaalmeedias ka meie digiedu tutvustavaid sõnumeid, mis jõudsid enam kui poole miljoni kanadalaseni.
Eestlaste poolt Torontos korraldatud tehnoloogiakonverents Latitude44.
Foto: Peeter Põlder

Möödunud neljapäeval ja reedel tõi Latitude44 kõrgetasemeline kava kokku üle 170 inimese, kelle seas oli nii IT-eksperte kui riigiametnikke, iduettevõtete juhte ja tehnoloogiahuvilisi. Esimene päev oli pühendatud ettevõtetele ning Kanada publiku ees esinesid teiste seas Nortali, Veriffi ja Helmese esindajad ning erinevad StartUp Estonia ja Superangeli toetatud iduettevõtted.

Arutelu all oli muuhulgas digiteenuste turvalisus, digipangandus, ettevõtete toetamine ja talentide leidmine.

Konverentsi teisel päeval keskenduti e-riigi teemadele, kus Eesti sai demonstreerida oma liidrirolli digiteenuste pakkumises. Räägiti ka küberturvalisusest ja nutikatest lahendustest linnaplaneerimisel, samuti andmekaitsest.

"Huvi Eesti digiedu vastu oli suur. Me ei oodanud nii kõrgetasemelist ja suurt esinejate ja osalejate hulka kohe esimesel aastal," ütles Latitude44 programmijuht Eric Morrison.

"Positiivselt üllatas ka suur huvi Eesti e-edulugu tutvustavate sotsiaalmeedia postituste vastu - Eesti innovatsioone tutvustavaid videoklippe jm postitusi vaatas ühtekokku üle poole miljoni kanadalase," lisas ta.

Paralleelselt tehnoloogiakonverentsiga toimus ka neli päeva kestnud Estonian Music Week, mis tutvustas kanadalastele Eesti artiste.

"Üritused läksid üle ootuste hästi korda. Seetõttu on oodata jätku nii muusikafestivalile kui IT-konverentsile. Esialgne plaan on korraldada järgmine Estonian Music Week pooleteise aasta pärast. Võib-olla leiab siis aset ka järgmine Latitude44 , kui leiame sellele küllalt toetajaid ja tugevaid partnereid," lisas mõlema ürituse üks peakorraldajaid Piret Noorhani.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755