Autor: Indrek Kald • 21. november 2019

Energiateemalisel häkatonil mullusest kaks korda enam osalejaid

Eesti Energia ideekonkursile Enefit Idea Hub – The Pitch esitati mullusest kaks korda rohkem ehk 222 ideed. Neist 30 paremat jätkavad võistlust võimalusele arendada oma mõte äriks ettevõtte 60 miljoni elanikuga koduturgudel.
Eesti Energia juhatuse liige Margus Vals.
Foto: Andras Kralla

Eesti Energia otsib konkursiga innovaatilisi ideid uute teenuste ja neid toetavate tehniliste lahenduste väljatöötamiseks, mida tulevikus pakkuda oma koduturgudel Baltimaades, Rootsis, Soomes ja Poolas.

Tänavuse ideekonkursil oli kolm põhiteemat, millest menukaimaks osutus nutikate teenuste valdkond, kuhu esitati 90 ideed. Tarka linna soovis panustada 76 ja nutikasse transporti 56 ideed.

Eesti Energia juhatuse liikme Margus Valsi sõnul tõestavad esitatud ideed, et energeetika tuleb inimestele üha lähemale ning selle arengusse saab anda panuse igaüks koduriigist sõltumata.

"Eesmärk on arendada maailma muutvad ideed toimivaks äriks ning tuua tuleviku energeetikalahendused tänasesse. Mul on väga hea meel, et märkimisväärne osa ideedest tõi need kaks eesmärki kokku ning olulise panuse andsid meie koduturud," lisas ta.

Välja pakuti lahendusi nii väga konkreetsetele lokaalsetele probleemidele kui globaalsetele väljakutstele. "Ootan huviga, kuidas ideed esitaja ja meie ekspertide koostöös järgmistel kuudel arenevad, sest nii mõnigi nende seast on ärilise potentsiaaliga ja lahendaks teostumisel reaalseid probleeme," märkis Margus Vals.

Enim ideid esitati Eestist - 149. Poolast laekus 20, Lätist ja Leedust 15 ning Soomest ja Rootsist 6 ideed. The Pitch pälvis ka rahvusvahelist tähelepanu, sest 11 ideed esitati väljaspoolt Eesti Energia koduturge, teiste seas Saksamaalt, Ameerika Ühendriikidest ja Sri Lankalt.

Poolfinalistide seas on 21 ideed Eestist, 4 Lätist ja Leedust ning üks Rootsist ja Soomest. Aastal 2018 esitati kokku sada ideed, neist 14 Eesti Energia koduturgudelt.

30 poolfinalisti kaitsevad oma ideid žürii ees 28. novembril, misjärel selgitatakse välja kümme tugevamat. Finalistid pääsevad Enefit Idea Hubi mentorprogrammi, kus nende ideed aitavad arendada 16 energeetikavaldkonna tippspetsialisti. 30 000 euro suuruse auhinnafondiga konkursi võitjad selguvad 21. jaanuaril.

The Pitchi poolfinaali žüriisse kuuluvad Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ning ettevõtte äri ja infotehnoloogiajuht Agnes Roos, Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend, Eesti äriinglite võrgustiku tegevjuht Anu Oks ja Ampler Bikesi asutaja Ardo Kaurit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052