Autor: Indrek Kald • 25. november 2019

Elisa rajab peakontori Telia hoonest üle tee

Tuhande töötajaga telekomiettevõtte Elisa rajab uue kontori Tallinna Hipodroomi ärikvartalisse. Konkurendi Telia peamajast jääb Elisa hoone kiviviske kaugusele.
Elisa kontor aadressil Paldiski maantee 50 hakkab asuma Teliast üle tee, hipodroomi kõrval.
Foto: eke.ee

Praegu Tallinnas Sõpruse puiesteel asuva Elisa senisest suurem tegevuspõhine kontor aadressil Paldiski maantee 50 valmib aastal 2023 ja arendajaks on EKE AS. Elisa on uue ärihoone ankurrentnik, sinna ümbruskonda kerkib lähiaastail terve uus ärikvartal.

Elisa uuest kontorist enam-vähem üle tee, aadressil Mustamäe tee 3, asub Telia peahoone. Selle kõrval omakorda on idufirma Pipedrive peakontor. Mõlemat arendas samuti EKE.

"Tööruumide täpne maht ja korruste arv selgub arhitektuurikonkursi tulemusena. Elisa poolt kasutatava korruse pind on võimalikult suur ja avar, et hoone ülesehitus võimaldaks organisatsiooni tekitada horisontaalse kommunikatsiooni," ütles Elisa halduse valdkonna juht Meelis Jurn.

Sisearhitektuuris lähtutakse tema sõnul protsessi- ja tegevuspõhisest kontorikontseptsioonist. "Töökeskkond on tänasega võrreldes oluliselt mitmekesisem ning iga töötaja saab oma töö jaoks valida just temale sobiva, parima võimaliku koha," kirjeldas Jurn.

Elisa personalijuhi Kaija Teemägi ütlusel on kaasaegne ja moodne töökeskkond töötajatele äärmiselt oluline. "Elisa pikaajaline eesmärk oli luua tegevuspõhine kontor, mis toetaks koostööd ja suhtlemist. Töökeskkond peab toetama kiirelt arenevat tehnoloogiavaldkonda, kus peamisteks märksõnadeks on pidev ühenduses olemine ja paralleeltegevused, mis on tööturule jõudvale generatsioonile väga olulised," märkis ta.

Elisa uus kontorikontseptsioon arvestab tööperede spetsiifiliste vajaduste, nende omavaheliste seostega, erinevate töötegemise viiside, paindliku tööaja ja puuetega inimeste vajadustega. Muu hulgas kasutatakse uudseid tehnilisi lahendusi nii igapäeva töö korraldamisel kui ka kontoriruumide haldamisel.

Hipodroomi ärikvartali arendaja EKE AS arendusdivisjoni juht Karl Ader sõnas, et uues hoonetekompleksis põimuvad nii kodu- kui ärikeskkond. "Kvartal on A-energiaklassile vastav ja asub Tallinna tuiksoonel. Elisa uuesti kontorist avanevad lummavad vaated kogu linnale ja merele," kinnitas ta.

"Kuigi kvartal valmib alles aastate pärast, on paljud kliendid meid juba ise ülesse leidnud ja järgnevate kuude jooksul peaks selguma ka arhitektuurikonkursi võitja," lisas Ader.

Soome Elisa kontserni kuuluva tuhande töötajaga Elisa Eesti ASi siht on saada suurimaks kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõtteks Eestis. Ettevõtte mullube käive oli 169,7 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052