Autor: Indrek Kald • 2. detsember 2019

Eesti firma võitis esikoha Briti kaubanduskoja aastapreemiate jagamisel

Pool aastat tagasi Suurbritanniasse laienenud Eesti väikefirma saavutas 75 000 liikmega Briti kaubanduskoja aasta parimate ettevõtete konkursil tehnoloogilise lahenduse kategoorias esikoha.
Fractory esindajad auhinda vastu võtmas.
Foto: Fractory

Auhindu jagati kokku üheksas kategoorias, muuhulgas "Aasta väikefirma", "Aasta eksportija" ja "Parim tehnoloogiline lahendus". Neljapäeval 16. korda toimunud galal kuulutati välja võitjad. Eesti firma Fractory sai 67 miljoni elanikuga Suurbritannia turul esikoha parima tehnoloogilise lahenduse eest.

Fractory teatel eelistas žürii neid, sest nad pakuvad tehnoloogia abil leevendust reaalsele probleemile. Nimelt on Suurbritannias riiklikku tähelepanu pälvinud inseneride nappus ning Fractory võimaldab neile olulist ajavõitu, vabastades lisaks vajalikke ressursse.

Fractory näol on tegemist tootmisettevõttega, mis pakub lehtmetalli töötlemist veebis. Insenerid saavad üles laadida nii 3D-mudeleid kui 2D-jooniseid koheseks hinnastamiseks. Pakkumise sobivuse korral on võimalik detailid samas kohe töösse saata.

"Kõik platvormil nähtav on majasiseselt arendatud. Kindlasti oleksime võimaluse korral kasutanud juba olemasolevat tehnoloogiat, kuid seda polnud. Lähtusime tagasisidest ja nõudmistest ning tegime selle ise. Tehnoloogia unikaalsus ning vajalikkus ongi võtmeks, mis meile auhinna tõid," selgitas Fractory juht Martin Vares.

"Teekond Eestist välja pakub igasuguseid väljakutseid, aga oleme sellest hoolimata kiiresti liikunud. Edu aluseks on inseneride ootuste täitmine. Standardkomponente nagu polte ja mutreid tellivad kõik neti teel. Mõtlesime, et eridetailide tellimine võiks ju samamoodi käia. Auhinna võitmine tähistabki meie jaoks sellise tehnoloogilise lahenduse vajalikkust," rääkis Vares auhinna tähtsusest.

Fractory avas oma Briti kontori pool aastat tagasi. Tänaseks on järgmised sihid juba paigas. "Pole mingit põhjust nüüd jalga gaasilt tõsta. Oleme saanud palju positiivset tagasisidet ning meie toodet saab kasutada kõikjal üle maailma. Teeme pidevalt tööd, et oma mahtusid ka järgmistel turgudel suurendada. Kevadel võib juba konkreetsemaid uudiseid oodata," selgitas Vares ettevõtte kasvuplaane.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755