Autor: Indrek Kald • 18. detsember 2019

Funderbeamis miljoni kaasanud UpSteam loob oma arendusosakonna

Funderbeami platvormil poole nädalaga miljon eurot kaasanud liikuvat autopesuteenust pakkuv iduettevõte UpSteam loob investeeringu toel oma arendusosakonna.
UpSteami kaasasutaja ja tegevjuht Martin Kristerson.
Foto: Andras Kralla

"Plaanime luua majasisese arendusosakonna ja värvata juurde eri valdkondade eksperte nii Eestisse kui ka välisturgudele," ütles UpSteami kaasasutaja ja tegevjuht Martin Kristerson. Viimase aasta jooksul on ettevõte kasvanud üheksalt inimeselt 50-liikmelise tiimini.

Mobiilse autopesu idufirma UpSteam alustas möödunud nädala kolmapäeval Funderbeami investeerimisplatvormil kampaaniat eesmärgiga kaasata kuni miljon eurot, milleni jõuti viie päevaga. Seetõttu andis firma täna teada, et sulgeb kampaania planeeritust varem, homme kell 12.

Mitmed investorid, kes investeerisid UpSteami aasta eest esimeses rahastusvoorus, soovisid ka sel korral oma täiendava panuse anda. Investorid tulevad rohkem kui 20 riigist, sh Suurbritanniast, Prantsusmaalt, Soomest, Luksemburgist, Taist ja Austraaliast. Neid on kokku ligi 760 ehk investorite ring on kaks korda suurem kui eelmises kampaanias.

Ka eelmise rahakaasamise vooru juhtivinvestor Madis Müür otsustas osakuid märkida. "Kui seni on nendel fookus läinud ettevõtte ärimudeli skaleeritavaks tegemisele, siis nüüd on aeg käivet kasvatada, uus käik sisse panna ja gaasi anda," selgitas ta pressiteates.

Kapitalisüstiga plaanib ettevõte edasi arendada oma platvormi ning laieneda kolmele uuele välisturule Norrasse, Poola ja Saksamaale.

"Soome toimus juba laienemine tänavu mais, millega ühtlasi testisime rahvusvahelise turu laienemisstrateegiat. Järgmistest turgudest esimesena alustame Poolas, kuna seal on meile toeks The Poland Prize programm, mis aitab noortel ettevõtetel valmistuda kohalikule turule sisenemiseks," rääkis UpSteami tegevjuht Martin Kristerson.

UpSteam on 2017. aasta veebruaris tegutsemist alustanud Eesti iduettevõtte, mis pakub liikuvat autopesuteenust, ühendades omavahel autoomanikke ja mobiilseid autopesijaid. Ettevõtte asutajad on Martin Kristerson, Valjo Kütt ja Aleksis Anijärv. Mullu jõudis UpSteam Eesti suurimal äriideede konkursil Ajujaht kolme parema hulka.

Funderbeam pakub oma investeerimisplatvormi kaudu kasvufaasis väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele kapitali kaasamise võimalust ning investoritele järelturul investeeringutega piiratud tingimustel kauplemist. Platvormi kaudu on turule tulnud üle 50 kiire kasvuga ettevõtte, neil on rohkem kui 13 000 investorit enam kui 125st riigist.

2013 loodud Funderbeamil on kontorid Tallinnas, Londonis, Zagrebis ja Singapuris. Kaidi Ruusalepa juhitavas ettevõttes töötab 40 inimest ning uusi palgatakse aktiivselt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052