Autor: Indrek Kald • 16. jaanuar 2020

Bolt laieneb Euroopa Liidu 50 miljoni eurose laenu toel

2013. aastal asutatud Boltil on 30 miljonit kasutajat 35 riigis.
Foto: Andras Kralla
Transpordiplatvorm Bolt laenas euroliidu institutsioonide sekka kuuluvalt Euroopa investeerimispangalt 50 miljonit eurot tootearenduseks ja laienemiseks.

Laenuraha kasutades keskendub Bolt teenuste turvalisusele, töökindlusele ja jätkusuutlikkusele ning ettevõtte senise kõrge efektiivsuse säilitamisele. See hõlmab nii olemasolevaid teenuseid nagu sõidujagamine kui ka uusi teenuseid nagu toidu kohaletoomine.

Laenu tagatiseks on Euroopa investeerimiskava keskmes olev Euroopa strateegiliste investeeringute fond.

Euroopa investeerimispanga asepresidendi Alexander Stubbi sõnul on Bolt suurepärane näide Euroopa edust tehnoloogias ja innovatsioonis. "Öeldakse, et paigal seista on sama, mis tagasi minna. Bolt ei seisa kunagi paigal. EIP toetab rõõmuga Bolti oma teenuste parendamisel ning uutesse valdkondadesse suundumisel," kommenteeris ta.

Euroopa Komisjoni majandusvoliniku Paolo Gentiloni sõnul on Eesti Euroopa digitaliseerimise üks juhtriike. "Olen uhke, et Euroopa toetab läbi investeerimisplaani Bolti teadus- ja arendustegevust, loomaks tarku ja turvalisi teenuseid, mis täiustavad linnaliiklust," ütles ta pressiteates.

Bolti kaasasutaja Martin Villigi sõnul aitab uus laen neil jõuda kiiremini rohkemate eurooplasteni. "Transport on üks valdkondadest Euroopas, mille jaoks on oluline kohalik teenusepakkuja, kes jagab Euroopa tarbija ja seadusandja väärtusi," lisas ta.

Bolt pakub teenuseid mitmetes valdkondades alates sõidujagamisest kuni elektritõukerataste rendi ja toidu kohaletoomisteenuseni. Markus Villigu poolt 2013. aastal asutatud Boltil on 30 miljonit kasutajat 35 riigis.

Euroopa investeerimispank on pikaajalisi laene pakkuv Euroopa Liidu institutsioon, mille omanikeks on kõik ELi liikmesriigid. Pank rahastab pikaajalisi läbimõeldud investeeringuid, et toetada euroliidu poliitikaeesmärkide saavutamist.

Viimase viie aasta jooksul on investeerimispank finantseerinud Eesti tehnoloogia-, infrastruktuuri ja transpordisektori projekte enam kui 830 miljoni euro väärtuses.

Euroopa strateegiliste investeeringute fond on Euroopa investeerimiskava alus. See pakub investeerimispanga grupile esimese järjekoha kahju kaitset, mis võimaldab pangal rahastada riskantsemaid projekte.

Fondi raames toetust saavate projektide ja kokkulepete mahuks kujuneb eeldatavalt 458,8 miljardit eurot, seeläbi saavad toetust üle miljoni idufirma ning väikese ja keskmise suurusega ettevõtte EL liikmesriikides.

Seni suurim Euroopa investeerimispanga rahastus fondi raames Eestis on Tallinna lennujaama laienemiseks antud 30 miljoni euro suurune laen 2016. aastal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755