Autor: Indrek Kald • 29. jaanuar 2020

Eesti Elisa müük kasvas aastaga 3%

Elisa Eesti mullune käive ulatus 174,8 miljoni euroni, tõustes aasta varasemaga võrreldes kolme protsendi võrra.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen.
Foto: Raul Mee

Elisa teatel arendati ja tihendati mobiilsidevõrku möödunud aastal üle Eesti. Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti värskete mõõtmistulemuste järgi pakub Elisa Eestis suurimat keskmist allalaadimiskiirust.

"Klientide arv koos kasutatava andmesidega suureneb Elisas pidevalt. Sellest tulenevalt peab meie võrk olema alati mitu sammu ees, et klientidel oleks mugav andmesideteenuseid kasutada," ütles Elisa Eesti tegevjuht Sami Seppänen.

Kui 2017. aastal oli Elisal Eestis 673 000 mobiilsideteenuste klienti, siis 2018. aastal 672 000 ja mullu 669 000. Lepinguliste klientide arv kasvas aastaga nelja tuhande võrra, 568 000ni. Seevastu ettemaksuga klientide ehk kõnekaardi kasutajate arv langes üheksa tuhande võrra, 101 000ni.

Keskmine käive mobiilsideteenuste kliendi kohta ühes kuus oli mullu 9,6 eurot, kasvades aastaga seitse protsenti, selgub Elisa emafirma poolt täna avaldatud andmetest.

Se aastal jätkab ettevõte arendustöödega kaabelvõrgus ja mobiilse andmesidevõrgu tihendustöödega, mis on ühtlasi ettevalmistuseks 5G-võrgu käivitamisele Eestis. Kavas on juurde rajada sadu kilomeetreid optilist võrku, mis toob kiirema internetiühenduse paljudele eestlastele koju kätte.

Hiljuti Starmani ja Santa Monica Networksi võrra kasvanud Elisas töötab 1000 inimest, firma siht on saada suurimaks kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõtteks Eestis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755