Autor: Indrek Kald • 10. veebruar 2020

Eesti iduettevõtete arv kahekordistus aastaga, ületati 1000 piir

Startup Estonia hallatavas andmebaasis ületas Eestis registreeritud iduettevõtete arv tuhande piiri, mis on üle kahe korra enam kui aasta tagasi.
Eesti idufirmades töötab hetkel üle 6000 inimese.
Foto: Lift99

Andmebaasi kohaselt tegutseb 81% neist ettevõtetest Tallinnas ja Harjumaal. Tartumaal asub 13% iduettevõtetest ning 6% teistes maakondades kokku. Eesti idufirmades töötab hetkel üle 6000 inimese.

Startup Estonia tuli selle aasta alguses välja uuendatud Eesti Startup Andmebaasiga, mis annab senisest palju täpsema statistilise ülevaate Eestis tegutsevatest iduettevõtetest ja idusektoris toimuvast.

"Iduettevõtjad on uuendatud andmebaasi väga hästi omaks võtnud, andmeid sisestatakse, uuendatakse ja kasutatakse aktiivselt. See on oluline ka kogu sektori arengu seisukohalt, sest andmebaasiga liitunud iduettevõtted on nähtavad potentsiaalsetele investoritele, koostööpartneritele ja klientidele ning sektori arengul on võimalik pidevalt silma peal hoida," sõnas Startup Estonia juht Maarika Truu.

Startup Estonia strateegiline eesmärk oli saavutada selle aasta lõpuks tuhande iduettevõtte piir. "Numbrist tähtsam on muidugi kohalike iduettevõtete edu, mille toetamisse panustame nii meie kui ka paljud tugiorganisatsioonid üle Eesti," lisas Truu pressiteates.

Eesti Startup Andmebaas annab kõige ulatuslikuma ülevaate Eesti idufirmadest ning teadaolevalt on tegemist kõige laiapõhjalisema vastava andmebaasiga maailmas. Baasi on kokkuleppeliselt sisse kantud iduettevõtted, mis on tegutsenud kümme aastat (k.a) või vähem ning on orienteeritud kiirele globaalsele kasvule, st mille toode või teenus ja ärimudel on globaalselt skaleeritav.

Andmebaasist leiab nii iduettevõtte nime, registrikoodi ja asutamise aasta kui ka täpsemaid andmeid tegutsemissektori ja kasutatavate tehnoloogiate kohta, toodete ja teenuste kirjeldusi, infot töötajate arvu ja makstud tööjõumaksude, käibe ja investeeringute kohta ning palju muud.

Andmete aluseks on iduettevõtete poolt esitatud andmed, Startup Estonia poolt avalikest allikatest kokku koondatud info ning maksu- ja tolliameti andmed.

Startup Estonia kodulehel on andmebaas kõige populaarsem alamleht, mida külastab 15 000 kasutajat kuus.

Startup Estonia ühendab ja toetab Eesti iduettevõtjaid. Startup Estonia on riiklik programm Eesti startup ökosüsteemi arendamiseks, andes tõuke iduettevõtete tekkimiseks ning rahvusvahelisteks edulugudeks saamiseks. Startup Estonia programmi viib ellu KredEx.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755