Autor: Indrek Kald • 11. veebruar 2020

Statistikaamet ootab arendajaid infopäevale

Statistikaamet ootab programmeerijaid panustama arendustöösse andmeesitajate koormuse vähendamiseks, korraldades 17. veebruaril tarkvaraarendajaile infopäeva.
Tarkvaraarendajaile suunatud infopäeval antakse ülevaade statistikaameti ja maksuameti plaanidest.
Foto: Pixabay

Projekti "Aruandlus 3.0" raames vähendatakse ettevõtjate koormust andmete esitamisel. Statistikaametil on juba valmisolek palga ja tööjõu osas andmeid automaatselt vastu võtta. Ameti peadirektori asetäitja Andres Kukke sõnul käib pidev arendustöö andmeesitajate koormuse vähendamiseks.

"Peamine võimalus selleks on aruandlusandmete automaatne liikumine. See tähendab, et ettevõtted kasutavad oma infosüsteeme ja aruandluseks vajalikud andmed kogutakse ning edastatakse otse süsteemist vastavale asutusele," selgitas ta.

Statistikaamet sai Kukke sõnul juba mõnda aega tagasi valmis arendusega, mis võimaldab ettevõtjailt palga ja tööjõu andmeid automatiseeritult vastu võtta ning esimesed andmed on ka saabunud.

"Töö järgmiste andmegruppide taksonoomia loomisega käib igapäevaselt. Soovime andmeesitajate elu lihtsamaks muuta ja ootame tarkvaraarendajaid sellesse protsessi panustama," lisas Kukke.

"Aruandlus 3.0" loob riigile vajalike andmete automaatse liikumise lahenduse, lähtudes minimaalsusest ja lihtsusest. Järgnevate aastate jooksul töötatakse välja majandusarvestusest edastatavate andmete taksonoomia ja võimaldatakse nende automaatne esitamine.

Järgmisel esmaspäeval, 17. veebruaril kell 9-12 toimub nn superministeeriumis statistikaameti ning maksu- ja tolliameti ühisprojekti "Aruandlus 3.0" tarkvaraarendajaile suunatud infopäev, kus antakse ülevaate toimunust ning edasistest plaanidest.

Muuhulgas räägitakse, kellele ja mis kasu projekt loob, kuidas andmeid statistikaametile saata ja milline on X-tee roll selles, XBRL GL standardi eelistest ja rahvusvahelisest mõõtest ning projekti seostest reaalaja majandusega ning RTE visioonist ja XBRL GL seostest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755