Autor: Indrek Kald • 13. veebruar 2020

Helmes sõlmis lepingu e-tervise lahenduste ekspordiks Jaapanisse

Eesti tarkvaraettevõte Helmes alustab ühe suurema Jaapani farmaatsiatootjaga, Tokyo börsil noteeritud Shionogiga koostööd e-tervise lahenduste ja digiretsepti arendamisel.
Lepingut allkirjastavad Helmese partner Kristi Pool ja Shionogi asepresident Takuko Sawada. Lisaks on pildil Helmese Euroopa Liidu suuna juht Kadri Sirg, Eesti suursaadik Jaapanis Väino Reinart, peaminister Jüri Ratas ja Jaapani suursaadik Eestis Hajime Kitaoka.
Foto: Jürgen Randma

Täna sõlmis Helmes Osakas Shionogiga ühiste kavatsuste kokkuleppe. Eestlaste poolt kirjutas lepingule alla Helmese partner Kristi Pool, kes viibib Jaapanis koos peaminister Jüri Ratase äridelegatsiooniga. Shionogi poolt allkirjastas koostöö vanemasepresident ja tehnoloogiajuht Takuko Sawada.

Kristi Pooli sõnul pole jaapanlased digiretsepti laialt kasutusele võtnud, kuid huvi selle vastu on suur. "Eesti e-tervise ja e-riigi lahendustel on maailmas suur potentsiaal ning ühiste kavatsuste kokkuleppe Shionogiga on Helmese jaoks Jaapani turule sisenemisel väga oluline etapp," ütles ta.

Pooli kinnitusel on jaapanlaste huvi Eesti tarkvarafirmade vastu üleüldiselt kasvanud. Näiteks korraldas Jaapani suurim digitaalse infrastruktuuri ettevõte NTT Data eelmise aasta lõpus Tallinnas esmakordselt oma üleilmse innovatsioonikonkursi osavõistluse, mille võitsid Helmese esindatud digiretsepti lahendus ning toiduäri dokumendihaldust korraldav idufirma FoodDocs.

1878. aastal asutatud ning Tokyo börsil noteeritud Shionogi & Co eelmise aasta käive oli 3,2 miljardit dollarit. Ettevõte toodab meditsiiniseadmeid ning ravimeid, olles maailma üks suuremaid antibiootikumitootjaid.

Helmese Tallinna peakontoris ning eri riikide esindustes töötab 800 inimest. Helmese olulisemad kliendid on tuntud rahvusvahelised organisatsioonid ja ettevõtted nagu OECD, Kühne+Nagel, SEB, Telia jt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755