Autor: Indrek Kald • 18. veebruar 2020

Kaitsevägi saab nelja aasta jooksul side arendamiseks üle 200 miljoni euro

Riik investeerib järgmise nelja aasta jooksul üle 200 miljoni euro kaitsejõudude erineva tasandi sidevõime arendusse, samuti varustab täielikult küberväejuhatuse.
Kaitseväe ja kaitseliidu logistikud valmistumas veebruaris 2020 õppuseks Kevadtorm.
Foto: Allan Vool

Kaitseminister Jüri Luik kinnitas ministeeriumi arengukava aastaiks 2021–24. Ministri sõnul on arengukava fookuses reaalselt mehitatud ja komplekteeritud lahinguvõimelised kaitseväe ja kaitseliidu üksused.

"Lisaks luure ja eelhoiatuse valdkondadele saavad märkimisväärset tähelepanu erineva tasandi sidevõimed, kuhu investeeritakse nelja aasta vältel kokku üle 200 miljoni euro," märkis ta.

Minister Jüri Luik lisas, et 2024. aastal on kaitsevägi varustatud kaasaegsete side- ja juhtimissüsteemidega. Arendatakse ka taktikalist sidesüsteemi, sealhulgas koostöövõimelisena liitlastega. Teiste seas saab täielikult varustatud ka küberväejuhatus.

Lisaks sõjalise kaitse arendamisel näeb arengukava ette vahendid teadus- ja arendustegevuse edendamiseks, samuti toetusi Eesti kaitsetööstussektorile, mille aastane kogumaht on 800 000 eurot.

Kaitseministeeriumi valitsemisala arengukava 2021-24 kirjeldab sõjalise riigikaitse arengueesmärgid ja nende saavutamiseks kuluvad ressursid, mille määramisel lähtutakse riigikaitse arengukavast 2017-26, kaitseväe juhataja sõjalisest nõuandest ning NATO väevõime-eesmärkidest.

Ministeeriumi teatel on ettevalmistamisel riigikaitse pikka vaadet sätestav kümneaastane arengukava.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755