Autor: Indrek Kald • 27. veebruar 2020

Eesti ettevõtted edukad MasterCardi finantstehnoloogia idude konkursil

Neljandat korda toimunud Mastercardi finantstehnoloogia idufirmade konkursil valiti Baltimaadest ärikiirendisse vaid Eesti iduettevõtted. Lisaks neile pääsesid programmi Taani ja Norra firmad.
SEB innovatsioonijuht Siim Lepisk.
Foto: Mihkel Maripuu

Mastercardi partnerlusplatvorm Lighthouse annab fintechidele võimaluse arendada oma toodet koostöös pankade ja investoritega. 15 tänavuses programmis osalevat ettevõtet on valitud uuenduslike, skaleeritavate ning mõjukate lahenduste tõttu.

Eestist pääsesid Lighthouse´i 2020. aasta kevadkursusele pankadele finantskuritegevuse vastu võitlemise süsteemi arendav Salv, järelmaksulahendus e-kaupmeestele Montonio, ostuarvete finantseerimist pakkuv Supplierplus, tšekkide digiteerimist ja automaatset importi raamatupidamisse võimaldav Costpocket ja digitaalse identiteedi rahakott ning sisselogimistööriist Hive.id.

Taanist valiti ärikiirendisse Penni.io, Shopbox , Pie systems, Unwire, Cardlay ning Norrast Myvoice, Strise, Lucidtech, Aprila ja Keyless.

Mastercardi Baltimaade ja Põhjala digitaalarengu ja finantstehnoloogia ettevõtete kaasamise juhi Mats Taraldssoni sõnul on iga Lighthouse´i programm näidanud, et siinsed ettevõtted on maksevaldkonnas innovaatorid.

"Kõigi taotlejate seast 15 ettevõtte valimine oli keeruline otsus, kuid ootame põnevusega kevadel käivituvat koostööd piirkonna kõige paljulubavamate finantstehnoloogia ettevõtetega," lisas ta pressiteates.

SEB innovatsioonijuhi Siim Lepiski sõnul kuulub Eesti Global Fintech Ranki andmetel maailma finantstehnoloogiariikide esikümnesse. Kuna Baltimaades leidub antud valdkonnas rohkelt innovaatoreid, oli vaid viie Balti ettevõtte valimine teiste tugevate seast erakordselt keeruline, märkis ta.

"Esimese Lighthouse´i kiirendi käivitasime 2018. aastal ning selle aja jooksul on Baltikumis kiirendisse kandideerinud juba üle saja ettevõtte," sõnas ta. Koostöös SEBga käivitub tänavune Lighthouse´i programm samaaegselt Kopenhaagenis, Oslos ja Tallinnas.

Koos Mastercardiga loodavad pangad, NFT Ventures ning Lighthouse´i õigus-, tehnoloogia- ja strateegiaeksperdid tuua finantsvaldkonda reaalsel koostööl põhinevaid tulemusi, mis tulevikus mõjutavad meie kõigi igapäevapangandust.

Kõik 15 ettevõtet osalevad märtsi ja aprilli jooksul kohalikes töötubades, maikuus ühistes töötubades Tallinnas SEB innovatsioonikeskuses ning ühtlasi ka Latitude59 konverentsil. Programmi jooksul märkimisväärseimat arengut näidanud ettevõtted saavad võimaluse esineda Euroopa tähtsaimal finantstehnoloogia konverentsil Money 20/20, mis toimub juunis Amsterdamis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755