Autor: Indrek Kald • 5. märts 2020

Roheidufirmade programm pikendas kandideerimise tähtaega

Euroopa säästva energia sektorit toetav mõjufond EIT InnoEnergy pikendas osalejate suure huvi tõttu rohevaldkonna ettevõtete kandideerimise tähtaega rahvusvahelisse programmi PowerUp! Challenge.
Eelmise aasta Eesti finaalvõistluse võitis Roofit.Solar, keskel Helen Anijalg.
Foto: Magnus Heinmets

Varasem tähtaeg oli täna, seda pikendati 10. märtsini. Programmi eesmärk on leida Kesk- ja Ida-Euroopast parimad säästva energia ideed ja lahendused – ettevõtted, kes soovivad saavutada globaalset mõju.

Võimalike investeeringute summad programmis osalejatele ulatuvad miljonitesse eurodesse ning kandideerida võib igas suuruses või arenguetapis ettevõte. Samal ajal oodatakse programmiga ühinema ka partnereid, kelle jaoks rohevaldkond omab olulist tähtsust.

PowerUp! konkurss toimub teadus- ja ärilinnaku Tehnopol eestvedamisel Eestis juba kuuendat korda, eelnevatel aastatel on lõppvõistlusel osalenud sellised Eesti idufirmad nagu Roofit.Solar, Zubax Robotics, Lainergy, Ubik Solutions, PolarSol ja Smart Load Solutions.

Tehnopoli rohevaldkonna juhi Ragmar Saksingu sõnul on Eesti ettevõtete võimekus maailmamuutvaid tehnoloogiaid luua väga suur. "Eestlaste leidlikkus ja kiire kohanemisvõime annavad meie ettevõtetele olulise eelise rohevaldkonnas edu saavutamiseks," kinnitas ta.

Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi (EIT) poolt 2009. aastal ellu kutsutud mõjufondi InnoEnergy abiga on rohevaldkonna ettevõtted tänaseks kogunud enam kui 500 miljoni euro ulatuses investeeringuid, kelle seas Eesti ettevõtetest tuntumad on Skeleton Technologies, Hepta Airborne ning Thinnect.

Skeleton Technologies programmidirektori Egert Valmra sõnul algas nende koostöö InnoEnergyga 2014. aastal. "InnoEnergy on rahastanud kahe meie innovatsiooniprojekti läbiviimist ning aidanud meid lisaks finantseeringule ka oma äri arendamises. Samuti on fond toetanud Skeletoni mitmete silmapaistvate tarnijate hangete võitmisel auto- ja transporditööstuses üldiselt," sõnas ta.

"Ilma igasuguste liialdusteta võib öelda, et InnoEnergy on ehitanud Euroopa tööstusele tohutu ärivõrgustiku ja märkimisväärse usalduskapitali," kinnitas Valmra pressiteates.

PowerUp! idufirmade konkursi Eesti finaal toimub 16. aprillil Pipedrive´is. Eesti finaali võitja läheb edasi lõppvõistlusele, mis peetakse juunis Poolas Krakowis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755