Autor: Indrek Kald • 24. märts 2020

TalTechis kaitsti esmakordselt doktoritööd üle veebi. Teemaks andmekaeve

Tallinna Tehnikaülikooli tarkvarateaduse instituudis kaitsti täna esmakordselt TalTechi ajaloos doktoritööd veebis, st kõik osalised – doktorant, juhendaja, oponendid jt – viibisid füüsiliselt eraldi, kuid virtuaalselt koos.
Priit Järve juhendaja oli tehnikaülikooli professor Tanel Tammet (pildil).
Foto: Liis Treimann

Tarkvarateaduse instituudi doktorant Priit Järv kaitses täna hommikul doktoritöö "Geomärgistega fotode kaevandamine reisisoovitusteks". Ta leidis oma töös, et reisisoovitussüsteemid aitavad kasutajatel planeerida reise sihtkohtadesse, mida kasutajad ise piisavalt ei tunne.

Erinevalt veebipoodidest ja interneti vahendusel meedia tarbimisest ei teki turismirakenduste kasutamise käigus tingimata andmeid kasutajate tegelike külastuste ja eelistuste kohta. Seetõttu vajatakse Järve sõnul soovitusmudelite koostamiseks eraldi andmekaevemeetodeid.

Oma doktoritöös keskendus Priit Järv geomärgistega fotode kaevandamisele kasutajate käitumise modelleerimiseks. Inglisekeelne doktoritöö on nähtav SIIN.

Tema juhendaja oli tehnikaülikooli professor Tanel Tammet, oponendid professor Francesco Ricci (Bozen-Bolzano Vaba Ülikool, Itaalia) ning professor Christian S. Jensen (Aalborgi Ülikool, Taani).

Priit Järv töötas aastail 2009–15 ELIKO Tehnoloogia Arenduskeskuse OÜs. Enne seda oli ta 2001–09 Tieto Eesti ASi analüütik, süsteemiarhitekt ja tootejuht. Lisaks on ta töötanud kodakondsus- ja migratsiooniametis ja tehnikaülikoolis IT-süsteemide administraatorina.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755