Autor: Indrek Kald • 14. aprill 2020

Elisa Eesti juhid: varasema äri juurde me pärast kriisi enam ei naase

Kui kooronaviirus kord ka läbi saab, me suure tõenäosusega enam samasuguse äri juurde tagasi ei naase, kinnitasid Äripäeva raadio saates Elisa Eesti juhid.
Elisa Eesti juhatuse liige, erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu.
Foto: Jake Farra

"Nüüd, kus inimesed on kaugtööl ning lähikontaktid nii töötajate vahel kui ka klientidega on viidud miinimumini, avastame kiiresti, et paljud seni sujuvalt toiminud protsessid on tarvis ümber korraldada," märkis erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu.

Pikemas vaates on tema sõnul tark mõelda protsesside ümberkorraldamisele koheselt nii, et need oleks kasutatavad ka pärast olukorra normaliseerumist. "Koroona sügavam kriis võib kesta 1-3 kuud, aga selle lõppedes oleme suure tõenäosusega sisenenud juba majanduskriisi, mis võib kesta 1-3 aastat," sõnas Hiiepuu.

"Seega võimaldavad kõik viirusekriisis omandatud õppetunnid valmistada meie ettevõtteid ette kuluefektiivsemateks lahendusteks, millega ka järgmine, veelgi pikem kriis pehmemalt üle elada," lisas ta.

Elisa Eesti ärikliendiüksuse juhi Margus Vaino sõnul mõjutab eriolukord meie arusaama ärist ja protsessidest väga palju. "Me väga suure tõenäosusega enam samasuguse äri juurde tagasi ei naase, kui ükskord ka see kooronaviirus läbi saab", kinnitas ta.

Elisa Eesti on rakendanud aja- ning kohapaindlikke tööviise juba üle viie aasta: kuuetunnised tööpäevad, neljapäevased töönädalad, töötamine distantsilt jms. Praeguse eriolukorra ajal tuli aga pea kõik tuhat töötajat koju saata.

Milliseid muudatusi see kaasa tõi, kuidas Elisa seni sujuvalt toiminud tööprotsesse ümber korraldas ning kuivõrd on töötajad olukorraga rahul, selgitasid Äripäeva raadio Äritehnoloogia saates Elisa Eesti juhatuse liikmed Margus Vaino ja Andrus Hiiepuu.

Saadet saab järelkuulata SIIT.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755