Autor: Indrek Kald • 17. aprill 2020

Martin Helme: IT-ministri portfell oli mitte EKRE, vaid Ametnike Partei käes

Väliskaubandus- ja IT-ministri portfell oli mitte EKRE, vaid Ametnike Partei käes, kommenteeris rahandusminister Martin Helme oma kolleegi Kaimar Karu tööd ja ametist tagasikutsumist.
Rahandusminister Martin Helme ja siseminister Mart Helme vabastasid EKRE juhtidena Kaimar Karu ministriametist.
Foto: Liis Treimann

"Erakond otsustas täna välja vahetada Kaimar Karu ministri kohal. Tänan Kaimarit tehtud töö eest," alustas Helme vastavat Facebooki-postitust.

Helme lisas, et Kaimar Karul ja erakonnal ei tekkinud "viimase poole aasta jooksul töist ja usalduslikku suhet". "Ei tekkinud ka meeskonda ülejäänud ministrite delegatsiooniga," märkis Helme.

"Küllap mängis oma rolli see, et ta tuli tipp-poliitikasse ilma vähimagi varasema poliitilise kogemuseta, mistõttu ei mõistnud, et ministri koha saamiseks teevad sajad inimesed igapäevaselt pikki aastaid tõsist tööd. Selle töö tulemusel saadakse valimistel hääled teatud väärtuste ja poliitikate ellu viimiseks," selgitas Helme.

"Erakonna valijad, liikmed ja juhid ootavad, et erakonna ministrid viiks ellu koalitsiooni ja erakonna poliitikat. Praegu kippus aga nii olema, et IT ja väliskaubandusministri portfell oli mitte EKRE, vaid Ametnike Partei käes," lisas rahandusminister Martin Helme.

Tema sõnul on ministri positsioonile kõrged nõudmised. "Ministri amet ongi ülinõudlik, sinna ongi raske leida inimest, kes korraga oleks pädev, töökas, sihikindel ja ajaks selget poliitilist liini. Leiab päris palju inimesi, kes vastavad mõnele, isegi mitmele neist tingimustest. Neid, kes kõigile tingimustele vastaks, ongi vähe," selgitas Martin Helme.

EKRE juht, siseminister Mart Helme helistas täna hommikul väliskaubandus- ja IT-ministrile Kaimar Karule ning teatas tema ametist tagasikutsumisest.

Parteitu Kaimar Karu alustas ministrina tööd mullu novembris, enne teda töötas sel ametikohal Kert Kingo.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755