Autor: Indrek Kald • 29. mai 2020

Eesti Energia juht: me võiks olla maailmas energiasektori laboriks, kus digilahendusi testida

Eesti Energia juhi Hando Sutteri sõnul on meil perfektne võimalus olla maailmas energiasektori testlaboriks, kus digilahendusi testida.
Eesti Energia juht Hando Sutter.
Foto: Andras Kralla

Nii oli Eesti esimene riik Euroopas, kus kõik tarbijaandmed koguti kaugloetavate elektriarvestite abil ühtsesse andmeplatvormi kokku. Enamikus ELi riikides nii kaugele jõutud pole. "Kui teised riigid järele jõuavad ehk andmetele ligipääs tekib, on meil kohe võtta lahendusi, mida sinna pakkuda. See on meie suurepärane võimalus," märkis Sutter.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755