Autor: Indrek Kald • 16. juuni 2020

"Koolid võistlevad Eesti IT-sektori palgatasemega, mis ka kõige paremal juhul on kaotatud lahing"

Eesti enam kui 500 üldhariduskoolis töötab vaid pisut üle 50 kvalifitseeritud informaatikaõpetaja – puudu on sadu õpetajaid, kes peaks juhendama noort põlvkonda uute Skype´ide, Cleveronide ja Veriffide loojaid-arendajaid.
TLÜ digitehnoloogiate instituudi vanemteadur Mart Laanpere.
Foto: Margus Johanson

"Ühelt poolt on endise nimega arvutiõpetajad pidanud väga kiiresti kaasas käima uute lahenduste ja tehnoloogia arengutega. Teisalt võistlevad koolid Eesti IT-sektori ja sealse palgatasemega, mis ka kõige paremal juhul on kaotatud lahing," kommenteeris Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi direktor Peeter Normak.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755