Autor: Indrek Kald • 31. juuli 2020

Telia asendab 100 km vaskkaablit valguskaabliga, mullusest üle kolme korra enam

Kui mullu kaevas Telia Eesti maapinnast välja ca 30 kilomeetrit vanu vaskkaableid, siis tänavu on plaanis seda teha enam kui saja kilomeetri jagu.
Ülesvõetud vaskkaabel veokile laotuna.
Foto: Telia Eesti

"Kui vaskkaabli soonte läbilaskevõime piirdub mõne gigabitiga sekundis ja sedagi vähem kui saja meetri kaugusele, siis optika ülekandevõime piire me täna ei näe ning saame rääkida kümnetest terabittidest sadade kilomeetrite kaugusele," põhjendas Telia võrgu ja infrastruktuuri üksuse juht Toivo Praakel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755