Autor: Indrek Kald • 6. oktoober 2020

Eesti firma läheb ITga rahapesu vastu. Lahendus plaanis viia ka muude ELi riikide pankadesse

TransferWise´ist välja kasvanud IT-firma Salv hakkas Eesti pankades testima rahapesuvastast andmevahetusplatvormi, mida edu korral soovitakse rakendada ka teiste Euroopa riikide pankades.
Rahapesu tõkestamisega tegeleva idufirma Salv kaasasutaja Taavi Tamkivi.
Foto: Liis Treimann

"Täna nähakse Eestit arvamusliidrina nii e-riigi kui ka küberkaitse lahendustes, kuid miks ei võiks Eesti olla eestvedajaks ka rahapesu tõkestamise digilahendustes," märkis Eesti pangaliidu juhatuse esimees, LHV panga juht Erki Kilu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052