Autor: Indrek Kald • 1. detsember 2020

Novembris rünnati korduvalt Eesti riigi IT-taristut, kätte saadi 9200 inimese isikuandmed

Riigi infosüsteemi amet (RIA) tuvastas novembris kolmel erineval juhul sarnase käekirjaga rünnakud Eesti riigi IT-taristu vastu, mille tagajärjel said kurjategijad kätte ka enam kui 9000 inimese isikuandmeid.
MKMi nõunik ja riigi küberturvalisuse poliitika juht Raul Rikk esinemas mullu Äripäeva korraldatud IKT aastakonverentsil.
Foto: Raul Mee

Keskkriminaalpolitsei küberkuritegude büroo juhi Oskar Grossi sõnul on rünnaku motiiv ja toimepanija selgitamisel. "Peame tõenäoliseks, et ründaja eesmärk oli süsteemist võimalikult paljude andmehulkade kätte saamine, et nende sisuga tutvuda alles pärast ründe lõppu," märkis ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052