Autor: Indrek Kald • 1. detsember 2020

Novembris rünnati korduvalt Eesti riigi IT-taristut, kätte saadi 9200 inimese isikuandmed

Riigi infosüsteemi amet (RIA) tuvastas novembris kolmel erineval juhul sarnase käekirjaga rünnakud Eesti riigi IT-taristu vastu, mille tagajärjel said kurjategijad kätte ka enam kui 9000 inimese isikuandmeid.
MKMi nõunik ja riigi küberturvalisuse poliitika juht Raul Rikk esinemas mullu Äripäeva korraldatud IKT aastakonverentsil.
Foto: Raul Mee

Keskkriminaalpolitsei küberkuritegude büroo juhi Oskar Grossi sõnul on rünnaku motiiv ja toimepanija selgitamisel. "Peame tõenäoliseks, et ründaja eesmärk oli süsteemist võimalikult paljude andmehulkade kätte saamine, et nende sisuga tutvuda alles pärast ründe lõppu," märkis ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474