Autor: Indrek Kald • 5. aprill 2021

USA ükssarviku eestlasest kaasasutaja: heale koodikirjutajale toob edu, kui suudad ka suhelda

Kui oled väga hea koodikirjutaja, siis järgmine edu tuleb sellest, et suudad suhtluse poolele käpa peale saada, kinnitas hiljuti ükssarviku staatusesse tõusnud USA tarkvarafirma eestlasest kaasasutaja Tanel Suurhans.
Pilt on illustratiivne.
Foto: Max Duzij/Unsplash

"Kindlasti on minust paremaid koodikirjutajaid, aga minu edu aluseks on olnud suhtluse pool. Paljudel väga tarkadel arendajatel ei ole sujuvat oskust tehnilisi probleeme või küsimusi nii-öelda tõlkida mittetehniliste inimeste jaoks ja teistpidi tagasi. Samuti arvestada äri poolega," rääkis ta Äripäeva raadios.

"Minu vastutamisel on kogu arendusmeeskond, IT-osakond ja internetiturvalisuse osakond ka. Mu põhiline roll ongi olla kindel, et suund tulevikuks oleks paigas, mida kasutame ja miks me seda teeme ja kuidas me seda teeme. Üritan ikka veel ka koodi kirjutada, seda enam, et meil tööd alati rohkem kui on töökäsi," kinnitas Suurhans, kes on USAs identifitseerimise lahendusi pakkuva ID.me kaasasutaja ning tehnoloogiajuht.

Mõni nädal tagasi tuli uudis, et eestlase osalusega ID.me tõusis Ameerikas ükssarviku staatusesse, kui nende 100 miljoni dollari suurune rahakaasamine kergitas ettevõtte väärtuse 1,5 miljardi dollarini.

ID.me-ga pivot'i ajal liitunud Suurhans on lõpetanud Tallinnas IT kolledži ning töötanud aastail 2002-13 tarkvaraarendajana mitmes siinses IT-firmas: Digital Fruit, Jippii, Starchat, Delfi, PerfectLine.

Aastal 2013 kolis ta ID.me asutaja Blake Halli kutsel Ühendriikidesse ning on sest ajast saadik seotud Washingtoni äärelinnas asuva idufirmaga, sh asepresidendi ja tehnoloogiajuhi rollis.

Veriffiga või ka Eesti IT-kaardiga võrreldavat isikutuvastuse teenust pakkuval ID.me-l on kliente USAs 40 miljoni ringis, töötajaid üle 800.

Kuula saadet Äripäeva raadiost:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755