Autor: Indrek Kald • 1. juuni 2021

Jaan Tallinn juhib tarkvarafirma 100 miljoni eurost rahakaasamist

Tehisintellekti uurimisse panustav idufirma kaasas veidi enam kui saja miljoni eurose investeeringu, rahakaasamise juhtinvestoriks oli Skype'i üks asutajaist Jaan Tallinn, kirjutas Äripäev.
Tarkvarainsener ja ettevõtja Jaan Tallinn 2014 Äripäeva IT-konverentsil.
Foto: Eiko Kink

California idufirma Anthropic tegeleb tehisintellekti uurimisega, fookusega turvalisusel. Nende eesmärk on luua usaldusväärseid, tõlgendatavaid ning juhitavaid tehisintellekti süsteeme. Lisaks Tallinnale investeerisid firmasse näiteks Facebooki kaasasutaja Dustin Moskovitz ning Google'i endine juht Eric Schmidt.

Eelmisel aastal kirjutas CNBC, et Jaan Tallinn on praeguseks investeerinud idufirmadesse isiklikku raha umbes 112 miljonit eurot. Tallinn keskendub peamiselt tehisintellektiga seotud ettevõtetele. Näiteks lõikas ta kasu Londonis baseeruvalt idufirmalt DeepMind, kui Google omandas selle 2014. aastal 600 miljoni dollari eest. Nüüd meeldib Tallinnale panustada deep-tech ehk süvatehnoloogia idufirmadesse, valdavalt USAsse, väiksemal määral ka Eestisse.

Loe pikemalt:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755