Autor: Indrek Kald • 23. august 2021

"Kõne pangast" tüüpi skeemiga on IKT abil Eesti inimestelt välja petetud üle 1,2 mln euro

Seitsme kuuga on politsei registreerinud 313 kuritegu, mis on toime pandud kelmuseskeemi "kõne pangast" järgi. Reeglina IKT abil on nii inimestelt välja petetud üle 1,2 mln euro.
Pangaliidu reklaami visuaal.
Foto: Salama

"Paljud eestimaalased saavad peatselt kätte oma II samba säästud, seega on eriti oluline, et kõik inimesed oskaksid libakõnesid ja muid petuskeeme ära tunda ja end kaitsta nende kuritegude eest," märkis põhja prefektuuri kelmuste ja majanduskuritegude talituse juht Paul Pihelgas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052