Autor: Indrek Kald • 1. märts 2022

Garage48 soovib Martin Henki platvormil rakendada Ukraina heaks üle 100 000 inimese

Pipedrive'i kaasasutaja Martin Henki platvormil kutsutakse tehnoloogiaala kogukondi ja ettevõtjaid looma ühiselt lahendusi, mida kiirelt Ukraina ja ukrainlaste toetuseks ellu viia.
Pipedrive'i kaasasutaja Martin Henk.
Foto: Andras Kralla

Platvormil saab registreeruda nii oma idee kui ka juba eksisteeriva südamelähedase projektiga, mis vajab abikäsi.

Eventornado lehel asuv World With Ukraine ootab liituma ka olemasolevaid lahendusi, mida saaks adapteerida Ukraina vajaduste kohaselt, samuti initsiatiive, mida saaks integreerida töötavate lahendustega.

Algatuse taga olevate Garage48 ja Accelerate Estonia teatel on sõda Ukrainas andnud kõikidele ühise missiooni – võidelda toimuva ebaõigluse vastu ükskõik mis viisil ning luua lahendusi, mis leevendaks abivajajate olukorda.

Platvormiga saab liituda alates eilsest ja osalejaid innustatakse alustama idee kallal töötamisega kohe, kui nad on registreerunud. Platvorm jääb avatuks nii kauaks kui vaja, lootuses kaasata üle 100 000 inimese üle kogu maailma.

Ukrainlastega suhelnud projekti algatajate sõnul on enim tähelepanu vajavad teemad militaarabi, humanitaarabi, meedia, tuleviku ootused, mis keskenduvad toimuvaga kohanemisele ning rakendused, mis keskenduvad toetuste kogumisele.

Lahendustena oodatakse kõike alates mobiilirakendustest kuni pikaajalise humanitaarabini keskenduvatele ideedele. Lahenduste kallal töötades on mentorite ja organiseerijate keskseks eesmärk kindlustada tundliku informatsiooni turvalisus.

Iga kümne päeva tagant korraldatakse demopäev, kus tiimid tutvustavad valmis lahendusi ning parimatele tiimidele antakse rahaline toetus, et ideed ka ellu viia.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755