Autor: ITuudised.ee • 8. september 2022

Sulev Sisask müüs Ordi, ostja soovib laiendada sellega tegevust äriklientide seas

Sulev Sisask müüs 30 aasta eest asutatud arvutifirma Ordi, ostja soovib aga seeläbi laiendada oma tegevust äriklientide seas.
Ordi juht ja 66% omanik Sulev Sisask aastal 2004.
Foto: Indrek Susi

Avalikult ta koos kaasomanikega ostjat ei ostinud, huviline jõudis nendeni ise. "Mul on uued väljakutsed," lisas Sisask Äripäevale.

Arvutipoe Ordi suurim osanik ja juht Sulev Sisask otsustas koos kaasomanikega oma äri müüa konkurent Klickile, pühendudes ise füüsikaõpetaja tööle Jõgeval. "Hea aeg oli müümiseks ja ma kasutasin selle ära," kommenteeris ta pikalt vaagitud otsust.

Konkurentsiamet peab Ordi ja Klicki koondumiseks loa andma, mistõttu oli Klicki juht ja osanik Marko Kalve kidakeelne. Ta viitas vaid koondamisteates nimetatud eesmärgile, mille järgi soovib Klick Ordi ostuga laiendada oma tegevust äriklientide seas.

Sisask selgitas, et läbirääkimised ettevõtte müümiseks kestsid praktiliselt aasta aega. Ta ei olnud enda sõnul ostjat avalikult otsinud ning Klick tuli pigem ise pakkumisega. Samas oli Sisask juba varem rääkinud plaanist ettevõtlusest väljuda. Müügihinda ta ei avaldanud, kuid tunnistas, et jäi summaga rahule. Äripäeva arvutustel võiks Ordi väärtus praegu olla 3-4 miljoni euro juures.

Miks pole Sulev Sisaskil viimasel ajal enam Ordiga tegelemiseks aega olnud ja kas ta jätkab tulevikus ettevõtlusega, loe pikemalt Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755