Autor: ITuudised.ee • 3. oktoober 2023

Mullu 40 miljonit kaasanud Eesti IT-firma andis sisse pankrotiavalduse

Hiiglaslikus maksuvõlas ning euroraha kasutuse pärast luubi all olev IT-ettevõte Eurora Solutions andis sisse pankrotiavalduse.
Eurora Solutionsi asutaja Marko Lastik.
Foto: Eurora Solutions

Veel mullu kevadel kaasas see maksu- ja tollitehnoloogia idufirma investoritelt 40 miljonit dollarit, kirjutas Äripäev.

Riigile üle 650 000 euro makse võlgu jäänud Eurora Solutionsi kohta teeb lähipäevil otsuse ka riigi tugiteenuste keskus – kas käskida neil tagasi maksta 1,3 miljonit eurot Euroopa Liidu toetust, mis saadi oma tehnoloogia rakendusuuringuks.

Eurora Solutionsi juhatuse liikme Kaie Hanssoni sõnul esitas ta kohtule pankrotiavalduse, sest ettevõttel puuduvad piisavad käibevahendid, katmaks tekkinud kohustusi, ning investorid otsustasid lisainvesteeringuid mitte teha.

Eelmisel kuul teatas ettevõte ka rohkem kui saja inimese koondamisest.

Logistikaärimees Marko Lastiku asutatud Eurora Solutionsit juhtis novembrist 2020 kuni eelmise aasta kevadeni hinnatud tippjuht Jaanus Vihand, varem oli juhatuses ka Egon Veermäe, praegu on ettevõtte eesotsas Anneli Aljas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755