Autor: Indrek Kald • 16. mai 2024

GALERII | 43 fotot IT-juhtimise aastakonverentsilt. Osalejaid oli rekordarv

Üleeile kogunes Tallinnas iga-aastasele IT-juhtimise aastakonverentsile ligi 130 tehnoloogiajuhti ning IKT-valdkonna otsustajat.

Mõned märksõnad teemadest: tehisintellekti kasutus ja turvalisus, muutused tarkvaraarenduse tellimisel, IT-kulude optimeerimine, küberkaitse kogemused ja soovitused, digipööre organisatsioonis, IT-tiimide arendamine.

IT-juhtimise aastakonverents toimus loomaaia keskkonnahariduskeskuses.
Foto: Raul Mee

Nii rääkis Pipedrive’i tehnoloogiajuht Agur Jõgi, kuidas muuta manuaalne ettevõte digitaalseks: mida tähendavad need muudatused juhtidele, töötajaile, partneritele ja klientidele?

Muuhulgas Swedbanki ja Eesti Energia tehnoloogiatiime juhtinud Eesti mõjukaim IT-juht 2017 Agnes Roos kinnitas, et IT roll enamikes ettevõtetes üha suureneb: järjest rohkem soovitakse protsesse digitaliseerida ja automatiseerida, lisaks muudab mängu tehisintellekti areng.

Omniva toote- ja arendustiimide juht Kristel Leisalu tõi välja peamised õppimiskohad tehnoloogiatiimi juhtimise vaates. Tal on kogemusi era- ja avalikust sektorist ning idufirmadestki.

Cybernetica infoturbeinstituudi juht, akadeemik Dan Bogdanov selgitas tehisintellekti rakendmisega kaasnevaid riske ning nende leevendamise võimalusi. Tehisaru ja turvalisuse teemal esines ka Telia Eesti riskijuht Andreas Meister. Nimelt on Telia moodustanud majasiseselt mitu tiimi AI kasutuselevõtu uurimiseks ning kogemuste vahetamiseks. Meister rääkis, millest lähtub Telia tehisaru juurutamisel, mis on lubatud ja mis keelatud.

Cybersi juht Jürgen Erm ja HANZA infoturbejuht Kristian Teiter vastamas saali küsimustele.
Foto: Raul Mee

Kogenud müügijuht Pert Lomp IT-ettevõttest Crayon andis nõu, kuidas majanduslanguse tingimusis leida võimalusi kulude kokkuhoiuks ja optimeerimiseks. Helmese tiimijuht Kaspar Kinsiveer aga avas jätkusuutliku tarkvaraarenduse ehk green coding´u eeliseid. Nii loodud tarkvara kasutab energiat kuni sada korda efektiivsemalt ja vähendab heitmete ning prügi teket isegi kuni tuhat korda. Mis tulu toob selline lähenemine tellijale ja kasutajale, mida enne tarkvara arendust läbi mõelda, kuidas olla tark tellija?

Mida on õppida küberturbejuhtumitest ja kuidas tagada ettevõtte küberturvalisus, seda avasid infoturbeteenust pakkuva Cybersi juht Jürgen Erm koos Hanza infoturbejuhi Kristian Teiteriga.

Eestis enim digitaliseerimise teekaarte luua aidanud IT-ettevõtte Oixio juhtiv ärikonsultant Indrek Sabul ja Barruse IT-juht Vaido Otsar jagasid kogemusi ja nõuandeid organisatsioonis digipöörde tegemiseks.

IT-juhtimise aastakonverentsil osales ligi 130 inimest eraettevõtetest ja avalikust sektorist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474