Autor: ITuudised.ee • 1. august 2019

Järelvaadatav: Hankepass ja pöördmenetlus riigihankes

Mida üks riigihanke pakkumuse kokku panek tähendab? Mida täpselt teha, kui istud arvuti taga ning tuleb ” kokku panna” kvalifitseerimisdokumendid ja pakkumus? Mitu erinevat dokumenti siis peab vormistama ning kuidas oma sobilikkust hankijale tõendada?

Varasemalt tuli piltlikult öeldes iga ausõna kohta koostada hankijale omaette ”paber” või fail. Uued riigihankedirektiivid ja nüüd ka riigihangete seadus (RHS) püüavad pakkujate poolt koostatavate dokumentide hulka vähendada ja hoida kontrolli all. Eesmärk on vähendada halduskoormust nii erasektorile kui seeläbi ka hankijale. Seoses sellega näeb alates 01.09.2017 kehtiv RHS ette võimaluse kasutada hankepassi. Hankepassi kasutamisega on tihedalt seotud ka pöördmenetlus.

Koolituse käigus vaatamegi:

1) Mis see hankepass on ja kuidas seda kasutada;

2) Mis on hankepassi kasutamisega kaasnevad ohud ja kuidas neid ennetada;

3) Mida tähendab, kui hankija ütleb, et selles riigihankes kasutatakse pöördmenetlust?

Kuivõrd hankepass ja pöördmenetlus on seotud pakkuja kvalifikatsiooni sobilikkuse tõendamisega, käsitleme koolitusel ka seda, kas ja kuidas on võimalik tugineda pakkumuse tegemisel teise isiku vahenditele. Maakeeli, kasutada alltöövõtjaid. Kuivõrd uus RHS näeb ehitushangete alltöövõtjatele ette erisätted, tutvustab koolitus neidki.

Veebiseminari viib läbi advokaadibüroo SORAINEN advokaat ja Tartu Ülikooli õigusteaduskonna riigihangete õiguse õppejõud Kadri Härginen.

Lisainfot veebiseminaride kohta saab küsida Liina Aru käest ([email protected]).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus

Vormista püsimaksega tellimus kohe ja saad:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja
  • Lugeda IT-valdkonna turuülevaateid ja analüüse
  • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755