Kallas: Euroopa pelgab roboteid

Kaja Kallas
Kaja Kallas

Euroopa Komisjon vaidleb robootika üle, aga pole esialgu kuigi kaugele jõudnud, kirjutas europarlamendi saadik Kaja Kallas (Reformierakond) Äripäevas.

Suurem osa vaidlusi robootika ja tehisintellekti reeglite üle taandus Euroopa parlamendis viimati arutlemisele selle üle, kas robotid võtavad inimeste töökohad või mitte. Küsimuse all oli, kas me peaksime masinate laiemat kasutuselevõttu takistama või laskma asjadel areneda omasoodu.

Kolm suuremat vaidlusi tekitanud teemat olid 1) universaalne sissetulek, mida saavad inimesed selle tõttu, et robotid võtavad inimeste töökohad, 2) robotite maksustamine ja 3) roboti isiku loomine seadustesse. 

Hirm töökohtade kadumise ees on ühiskonnal olnud alates sellest ajast, kui esimesed masinad leiutati ja kasutusele võeti. Nii on ka robotitega: peame rohkem mõtlema sellele, kuidas saame koos robotite ja tehinsintellektiga töötada, mitte niivõrd muretsema nn terminaatorite pärast, kes meie maailma tahavad vallutada.

Loe pikemalt Äripäevast.

Osale arutelus

  • Kaja Kallas

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

CREDITINFO ESTONIA is looking for a PYTHON DEVELOPER

Creditinfo Eesti AS

05. oktoober 2018

Teabevara