Autor: ProScreen • 25. märts 2024

Uus ClickShare Video Bar võimaldab igas koosolekuruumis videokonverentsi korraldada

ClickShare Video Bar väiksemas ühe ekraaniga ruumis
Kaugtöö tõttu peavad organisatsioonid ümber kujundama nii oma organisatsioonikultuuri kui ka tööruumid ja tehnilise võimekuse. Et see oleks lihtsam, on Barco turule toonud uue videokonverentsilahenduse ClickShare Video Bar.

Viimased aastad on väga palju mõjutanud seda, kuidas me töötame ja kolleegide ning klientidega suhtleme. Barco tehtud uuringutest selgub, 58%-s organisatsioonidest teeb veerand või rohkem töötajatest kaugtööd vähemalt teatud päevadel nädalas ja lausa 80% töötajatest sooviks teha hübriidtööd.

Hübriidtöö soosimine tähendab seda, et jätkuvalt kasvab ka videokõnede osakaal, mis esitab omakorda organisatsioonidele väljakutse selleks sobivate ruumide leidmisel– prognooside järgi kasvab videokõnede hulk aastaks 2027 kolm korda, aga täna sobib vähem kui 15% kõigist koosolekuruumidest videoülekanneteks.

Videokonverentsilahenduste olemasolu on ettevõtete konkurentsis püsimiseks seega vältimatu. Aga kuidas olla valmis videokonverentside läbi viimiseks oma ruumides? Appi tuleb uus esmaklassiline juhtmevaba Barco ClickShare Video Bar videokonverentsi lahendus, mis sisaldab paindlikke heli- ja videofunktsioone ning võimaldab tänu sellele videokõnedeks kasutada kõiki neid koosolekuruume, mida varem pole saanud kasutada, kuna seal on puudunud töökindel ja lihtsalt kasutatav tehnika.

ClickShare Video Bar Pro suuremas kahe ekraaniga ruumis

Ettevõtte ProScreen OÜ, kes on Barco toodete ametlik edasimüüja ja ClickShare’i toodete Gold Partner Eestis, tegevjuhi Raido Reilsoni sõnul on ClickShare Video Bar ideaalne lahendus kõikidesse tavalistesse koosolekuruumidesse (mahutavusega 4– 8 inimest), kus videokonverentsi korraldamiseks vajalik tehnika on seni puudunud. “ClickShare Video Bari abil on hübriidkoosolekute läbiviimine väga lihtne ja see võimaldab hübriidtööks kasutusele võtta ka kõik need ruumid, milles varem pole olnud võimalik distantsilt kedagi koosolekule kaasata. Koosoleku läbiviijal tuleb vaid ühendada ClickShare’i nupp oma sülearvutiga ning kõige muu eest kannab hoolt ClickShare Video Bar.”

Hea kvaliteediga pilt ja heli

ClickShare Video Bar pakub Reilsoni kinnitusel kõrge kvaliteediga heli ja pilti. “Sellel on kvaliteetsed stereokõlarid ja mürasummutusega mikrofonid, mis minimeerivad segavaid helisid ja pakuvad akustilist kajasummutust, tagades kõigi hübriidkoosolekul osalejate jaoks, et nad tunnevad end kuuldu ja nähtuna. Tänu täiustatud AI-toega 4K-kaamerale on iga ruumis osaleja ja kaugosaleja jaoks tagatud ruumist terav pilt, mis hõlbustab mitmest eri kohast koosolekul osalejate omavahelist suhtlust.”

Kui juhtmevaba ekraani ja videokonverentsiseadme ühendamise võimalusi on varemgi turul olnud, siis seni on lisaks pidanud eraldi kasutama siiski mõnd videokonverentsi seadet, milles oleks kaamera ja mikrofon. Nüüd aga on Barco loonud unikaalse kõik ühes seadme, millel on lisaks videokõne loomiseks olemas ka vajalik kaamera, mikrofon ja kõlarid. “Tänu sellele, et ei pea kasutama mitut eri seadet, on tehnikat lihtsam hallata ja see on töökindlam kui mitut eri seadet kasutades.”

Kahe ekraaniga ruumis ühel ekraanil jagatav pilt, teisel kõnes osalejad

ClickShare Video Bar lihtsustab ka IT-meeskonna elu. “Kui ruumis on vaid üks seade, mis ekraaniga ühendatud, on selle haldus lihtsam, kui mitme erineva seadme korral – piisab ühe seadme kontrollist, selle tarkvara uuendamisest jms. Lisaks saab seda kõike teha distantsilt – tootja poolt selleks loodud spetsiaalses keskkonnas –, mis kõik pikemas perspektiivis aitab halduskulusid kokku hoida ja samas vältida ka tõrgete teket ja nendest tingitud seisakuid.”

Lisaks annab tootja ClickShare Video Barile viie aasta pikkuse garantii, mida paljudel teistel videokonverentsiseadmetel pole ja mis annab kindluse ja meelerahu, et seade on tootja poolt toetatud vähemalt viis aastat, lisaks aidates sellega kontrolli all hoida ka kulusid.

Juhtmevabadus – osaleja ei pea end juhtmete järgi istuma sättima

Juhtmevaba ühendus tähendab, et iga kasutaja saab istumiseks valida endale koosolekul osaledes sobiva koha. “Kasutaja ühendab vastava nupu oma arvutiga (USB-pesaga) ja saabki ühenduda videokonverentsiseadmetega, et näidata suurel ekraanil pilti või juhtida esitlust, ta ei pea istuma sinna, kuhu n-ö juhe ulatub.“

Enda arvutist, telefonist või tahvelarvutist pildi ekraanile jagamine on lihtne ja kiire: pildi ja heli jagamiseks enda sülearvutist on vaja arvutiga ühendada USB-nupp; nutiseadmest aitab pilti ja heli jagada spetsiaalne äpp. “Kohtumisele tulles on vaja kaasa võtta ainult oma seade koos kohtumiseks ette valmistatud failidega, mida soovitakse teistega jagada.”

Valikus on kaks mudelit: lihtsam ja soodsam Video Bar Core lubab näidata ruumi ekraanile korraga ühte ekraanipilti ja kasutada videokonverentsi võimalusi. See on hea valik väiksematesse koosolekuruumidesse, kus viib esitlust läbi korraga üks inimene.

Ekraani ja ClickShare Video Bari kasutamiseks ühenda "nupp" arvutiga

Video Bar Pro sobib neile, kel on vaja näidata koosolekuruumi ekraanile kõrvuti mitme inimese jagatud ekraanipilte– Video Bar Pro võimaldab näidata ekraanil kuni kahte osalejate jagatud pilti korraga.

Lisaks toetab Video Bar Pro puuteekraani kasutamist. See tähendab, et oma arvutit saab juhtida puuteekraani eest lahkumata, kasutada saab puuteekraani võimalusi ja ekraanil on võimalik teha märkmeid. “Kui ekraan, millega ClickShare Video Bar Pro ühendatakse, on puuteekraan ehk puutetahvel, on võimalik seal teha märkmeid, mida saab hiljem koosolekul osalenutega lihtsalt jagada, ükskõik, kas ekraanil näidatakse mõnd ehituslikku joonist vms – vaid nupuvajutusega liigub ekraanitõmmis kõikidele, kes on ClickShare’ nupu või äpi kaudu ühendatud,” kirjeldab Reilson.

Kui ainult esineja on ClickShare Video Bar Proga ühendatud, salvestub joonis ja märkmed tema arvutisse, nii et on võimalik seda sealt lihtsalt edastada või jagada, ilma et telefoniga oleks vaja ekraanil olevast pilti teha, lisab ta.

Barco ClickShare Video Bar on Reilsoni sõnul turul ka esimene juhtmevaba videokonverentsi võimalusi pakkuv süsinikuneutraalne lahendus, mille puhul on jätkusuutlikkusele pööratud tähelepanu igas etapis alates seadme energiatarbimisest ja tootearendusest kuni tarneahela optimaalsuse ja taaskasutusmaterjalidest pakendini välja. “Barco ClickShare Video Bar on värvimata plastist, sisaldab passiivset jahutust ja selle pakend on sada protsenti taaskasutusmaterjalist.”

Leiame lahenduse Teie vajadustest ja ruumidest lähtuvalt! Võtke meiega ühendust telefonil 6999468 või kirjutage [email protected]

Vaata ka www.proscreen.eu

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755