Onupojamängud 3G konkursil

Reedel avalikustab sideamet, milline firma
saab õiguse ehitada Eestisse neljas 3G mobiilside võrk. Oksjonile laekus neli
pakkumist, kirjutas Eesti Ekspress.

Ekspressile teadaolevalt tunnistatakse võitjaks firma Crosson Capital, mida veavad Tallinna venelane Pavel Kuzmin ning tema kaasmaalane Sankt-Peterburgist Tatiana Kostrova. Firma omanikeks on Vene firmad Alkominvest ja Praim ning Moskva elanik Vladimir Budnikov.

Väidetavalt lubavad venelased maksta 3G litsentsi eest 100 miljonit krooni.

Eriti huvitavaks muudab Crosson Capitali pakkumise asjaolu, et Pavel Kuzmini teises ettevõtmises, internetipõhise sidega tegelevas firmas Diler on väikeomanikuks majandusministeeriumi sideosakonna juhataja Edvard Saarma. Just tema osakond töötas välja 3G litsentsi konkursi tingimused.

Saarma ütles Ekspressile, et see oli tema osakonna töö, kuid konkursi kuulutas välja ning selle tulemused kinnitab sideamet. "Kuzmini tean, tunnen teda mitu aastat. On käinud siin ministeeriumis konsultatsioonidel. Tal on firma Diler, mille kaubamärk on Go Telekom. Aga see äri pole eriti õitsenud."

Kui Ekspress tuletas Saarmale meelde tema enda osalust tolles ettevõttes, siis ütles osakonnajuhataja, et talle kuulub tõesti 3,5 protsenti ettevõttest. "Pakuti osalust ja ostsin ka omale, see oli umbes viis aastat tagasi."

"Need Bravocomi mehed ajasid algusest peale igasugust demagoogiat," ütles Saarma. "Nad püüdsid igati pidurdada seda protsessi. Tahtsid saada litsentsi tasuta, nagu anti praegu tegutsevatele mobiilioperaatoritele. Aga erinevalt neist pole Bravocomil oma võrku. Ta on vaid virtuaaloperaator. Nüüd võivad need mehed muidugi mulle etteheiteid teha ja igasugust vahtu ajada."

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

Teabevara